Първите професии на холивудските звезди

Първите професии на холивудските звезди

Преди да станат холивудски звезди, много от известните днес актьори и актриси са работили здраво, за да си изкарват хляба и да си позволят необходимото им образование.

Дженифър Лопес например веднага след завършване на училище започнала работа като помощник в адвокатска кантора. Семейството на попдивата от Бронкс искало тя да стане адвокат. Но Дженифър искала да стане танцьорка и зарязала работата в скучната според нея кантора.

Джулия Робъртс е била продавачка, преди да покори Холивуд. Тя пристигнала в Ню Йорк с цел да покори с таланта си мастити режисьори и постоянно тичала от кастинг на кастинг. За да се прехранва, тя в продължение на няколко години работила като продавачка в магазин за маратонки.

Рене Зелуегър, която стана мегазвезда след участието й в „Дневникът на Бриджит Джоунс” и „Студена планина”, след училище била приета да следва журналистика. Но тъй като трябвало да се издържа сама, тя започнала работа като сервитьорка в стриптийз-клуб.

Първите професии на холивудските звезди

Брад Пит, по когото въздишат стотици хиляди жени по света, тичал по кастинги в Холивуд, без да има необходимото актьорско образование. Той живеел с братя по съдба, с които делял една стая.

За да изкарва пари за наем и храна, той работел като продавач, барман, хамалин, шофьор и дори правел реклама на заведение за бързо хранене в костюм на гигантско пиле.

Упи Голдбърг, известна в цял свят с ролята си от „Систър Акт”, години наред живеела от помощи за безработни. В редките моменти, когато не пушела трева, тя работела като нощен пазач и гримирала мъртъвци в погребална агенция.

С подобен бизнес се захванал и Шон Конъри, преди да се превърне в Джеймс Бонд. Той лакирал гробове и ги полирал, докато не блеснат. Освен с това, Шон Конъри си изхранвал прехраната с трошене на камъни, шофиране и охранителна дейност.

Ума Търман била принудена да мие чинии на петнадесетгодишна възраст, за да помага финансово на семейството си. Тя обаче не издържала на мизерията и избягала в Ню Йорк, където започнала работа като модел.

Комедийният актьор Дани Де Вито от малък си изкарвал прехраната с метене на подове и с коафьорство. Той правел прически, а след това се преквалифицирал в козметик.

Един от секссимволите на Холивуд – Хю Джакман, известен с ролята си на Върколака от трилогията X-men, работел няколко години подред като клоун в детски програми и бил известен с артистичното име Коко.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати