Кейти Холмс ще съди списание за клевета

Кейти Холмс ще съди списание за клевета

Актрисата Кейти Холмс е завела дело срещу списание „Стар”.

Кейти - която е омъжена за Том Круз - е завела дело за клевета срещу американски таблойд, тъй като отпечата на корица заглавие с текс: „Кейти Холмс е пристрастена към наркотици”

Холмс подала съдебен иск срещу медията във федералния съд в Лос Анджелис. Искът е за 50 милиона долара.

Тя сподели, че списанието е злоупотребило с нея и не се позовава на верни сведения, а на измислици. Заглавието което е отпечатано „Че е наркозависима”- е отвратително.

Историята се позовава на посещенията на Холмс в Сциентоложката църква. Известно е, че съпругът на Кейти, Том Круз, е един от най-известните холивудски последователи на сциентологията. (Сциентолоичната църква е основана през 1953 година. Сциентологията се отнася до въпроси засягащи морал, етика, образование и бизнес.)

Адвокат на Холмс твърди: „Списанието побликува злонамерени твърдения, които са неверни, неетични и незаконни, действия с които очерниха доброто име на моята клиентка. При това без да имат потвърдена информация.”

В жалбата се посочва също, че медията се позовава на проблемите със съпруга и, като най-вероятно това е „виновника” за нейната зависимост.

„От всички измислени истории, които продължават да се публикуват за мен, този случай е най-отвратителен. Издателите знаят, че историята е измислена, но скандална, ще привлече по-големи продажби на списанието. ”- казва актрисата

"Десетки милиони хора видяха лъжливи и изумителни твърдения за Холмс за зависимостта й от наркотици на корицата на списание Стар, която беше умишлено, предназначено да заблуди обществеността, като порочно съсипва имиджа на клиентаката ми", заяви Бърт Фийлдс, адвокат на Холмс.

Кейти Холмс е омъжена от пет години за Том Криз, като личният им живот е постоянен обект на обсъждане в медиите.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати