Плановете на Мадона да построи девическо училище в Малави се провалиха

Мадона

Поп кралицата обеща да изгради девическо училище в африканската държава, след осиновяването на вече пет-годишния си син Дейвид през 2006 г. Сега проектът се провалил заради лошо управление в благотворителната организация на звездата "Rising Malawi".

От Международният център в Лос Анджелис, Майкъл Бърг, съосновател на организацията с поп звездата заявил, че проектът е спрян заради неправомерно похарчени 3.8 милиона долара. Изпълнителният директор отговаращ за проекта е бил освободен още през октомври.

Според "Ню Йорк Таймс", Майкъл Бърг твърди:" Взехме трудното решение да се откажем от плановете си за построяването на училище за момичета в Малави по проекта "Rising Malawi", тъй като строежът още не бил започнат, а вече са били похарчени огромни суми за заплати и автомобили на служители. "

Бордът на директорите на благотворителна организация, е бил заменен служебно с временен, който включва 52-годишната певица и мениджъра й.

Плановете на поп иконата Мадона бяха да построи училище за бедни момичета в Малави на стойност 15 милиона долара в селището Шинхота, намиращо се на 16 км от столицата Лилонгве.

В направено от Мадона изявление, звездата потвърди, че ще продължи работата си с "Rising Malawi" като каза: "Съществува реална криза в образованието в Малави, 67 на сто от момичетата не ходят на училище. Нашият екип ще работи усилено за решаване на този проблем по всеки възможен начин."

Мадона има две биологични деца Роко на 10 години и Лудрес на 14, както и двете си осиновени деца от Малави – Дейвид и шест годишният Мърси.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати