ezine.bg»Статии»Звезди»Знаменитости»Суеверия в Холивуд

Суеверия в Холивуд

Залма Хайек

Най-суеверният човек в Холивуд е режисьорът Мартин Скорсезе. Той се страхува от урочасване, зли духове, демони и мрази числото единадесет, защото според него то носи лош късмет.

Нищо на този свят не може да го накара да се настани в единадесета стая в хотел. Ако на паркинг е свободно единадесето поред място, Скорсезе просто отлага ангажимента си и напуска паркинга.

Холивудската легенда Мерилин Монро смятала, че ако закъснее за работа, това ще й донесе късмет. Когато идвала навреме за снимки, това означавало, че се е объркала.

Комикът Робин Уилямс, известен с ролята си на детегледачката Мисис Даутфайър, не може да стои спокойно при вида на разсипана сол. Дори ако е в ресторант, види ли разсипана сол, той изпада в паника.

За да преодолее лошия късмет, който ще го сполети, защото е бил в опасна близост до разсипаната сол, той взима една щипка от нея и я хвърля през лявото си рамо.

Режисьорът Уди Алън понякога нарочно облича дрехите си наопаки. А ако без да иска облече някоя своя дреха наопаки, той никога не я сваля, за да я облече както трябва, защото според него това носи само неприятности.

Никога няма да видите Пиърс Броснън в еротична сцена – той отказва да се снима по този начин заради суеверие. Според режисьорите, дори Броснън да се съгласи да участва в еротична сцена, ще трябва да си вземе дубльор, тъй като не излъчва еротика.

Атлетичният тъмнокож актьор Уесли Снайпс, известен с трилогията „Блейд”, в която играе ловец на вампири, никога не яде стриди, защото е убеден, че в тях се вселяват душите на грешниците.

Залма Хайек

Залма Хайек винаги прекрачва прага на всяка стая с десния си крак – от детските си години тя е убедена, че това носи късмет. Ако прекрачи по погрешка прага с левия си крак, тя е убедена, че ще й се случи нещо ужасно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати