Интересни факти за Джим Кери

Интересни факти за Джим Кери

В началото на кариерата си Джим Кери си написал чек на стойност десет милиона долара за роля. Той го пазел дълги години, тъй като нямало как да бъде осребрен. Но дошъл момент, в който той започнал да получава по няколко милиона долара за филм.

Джим Кери е един от най-скъпоплатените актьори в света и е сред малкото, които имат привилегия сами да определят хонорара си в рамките на двадесет милиона долара.

Чувството си за хумор актьорът наследил от баща си Пърси Кери, който бил саксофонист, а след появата на четирите му деца станал счетоводител. Майката на Джим Кери имала склонността да смята, че е болна от въображаеми болести.

Когато Джим бил дете, семейството било толкова бедно, че понякога нямало какво да ядат по цял ден. Когато бащата на Джим изгубил работата си, децата му трябвало да напуснат училище, за да работят.

Интересни факти за Джим Кери

В училище Джим бил черната овца. Според актьора децата, които според учителите са непоносими, са просто деца с голям творчески потенциал. Кери дебютирал в един нощен клуб на шестнадесетгодишна възраст.

Кери станал известен на широката публика благодарение на братята Уейънс, които го поканили в тв шоуто си „In living color”, който бил афро-американски вариант на популярното тв шоу „На живо в събота вечер”.

Звездата на Джим Кери изгрява през 1994 година с филма „Ейс Вентура”. Следват „Маската” и „От глупав по-глупав”. През 1996 година Кери подписва договор за двадесет милиона долара хонорар за филма „Кабелджията”.

Страстите на Джим Кери са караоке и суши. Актьорът има личен реактивен самолет на стойност четиридесет и един милиона долара.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати