Адел – новата звезда на списание Билборд

Адел

Английската певица и композитор на песни Адел Лори Блу Аткинс е родена на 5-ти май 1988 г. Тя е една от най-талантливите млади изпълнителки на съвременната поп музика.

През 2008 г. излиза дебютният й албум 19“, който се приема много добре от публиката и печели наградата на критиците Brit. Албумът става четири пъти платинен в Обединеното кралство и през 2009 г. Адел печели „Грами“ за най-добро поп изпълнение и най-добър нов изпълнител.

Новата звезда бетонира позициите си в музикалния бранш с втория си авторски албум „21“, който излезе в началото на 2011 г. Албумът се сдоби с рекорден успех, като само през първата седмица във Великобритания бяха продадени над 200 хил. копия. Към момента „21“ е станал 12 пъти платинен на Острова с продажби от 13 млн.копия по целия свят.

Адел Аткинс успя да спечели публиката с универсалната тема за любовта и емоцията, която блика от раната на едно разбито сърце. Песни като "Rolling in the Deep" и "Someone Like You", разтърсиха всеки, който се допря до смисъла на всяка дума в текста на песните. Успеха на синглите не се дължи само на емоционалните текстове, а също така и на невероятният гласов диапазон на звездата.

Адел измести от музикалните класации дори и поп диви като Лейди Гага и Риана. „21“ е под номер едно в 17 страни, включително в цяла Европа, Австралия и САЩ. С музиката която прави талантливата изпълнителка остава на върха не само в музикалните класации, а и в сърцата ни. „21“ бе избран за албум на 2011 година от списание "Билборд".

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати