ezine.bg»Статии»Звезди»Знаменитости»Бен Афлек и Хилъри Клинтън с благородна кауза

Бен Афлек и Хилъри Клинтън с благородна кауза

Бен Афлек

Бен Афлек се присъедини към държавният секретар Хилари Клинтън в усилието си да се пребори с високите нива на детска смъртност в целия свят. От дълго време Афлек е активен в опитите си да привлече вниманието към Източно Конго и региона.

На 14 юни в Университета Джорджтаун във Вашингтон се проведе благотворителен симпозиум, на който взеха участие значителен брой популярни личности , сред които Бен Афлек, Хилари Клинтън, Манди Мур, Андре Агаси и стотици други американци.

Някои от тях дори публикуваха лични снимки от времето, когато те са били на 5-годишна възраст в подкрепа на инициативата „да запазим детския живот“, придружени с надписи: "Когато бях на пет, имах възможността да прекарам времето със семейството си и приятели", написа Агаси под снимка. "Всяко дете заслужава да има същата възможност."

"Днес сме тук, с една визия: да се опитаме, всяко дете, където и да е по света, да има възможността да порасне. Тук сме, за да се опитаме да запазим детския живот", казва от своя страна Хилари Клинтън.

Веднага след изявлението на Клинтън, на сцената се качи Афлек, където двамата се прегърнаха пред съмишлениците си. Актьорът изказа съпричастност към всички страдащи деца: "Сега това е, което ние наричаме в Холивуд труден акт на милосърдие, който трябва да бъде последван". Афлек сподели още, че е бил шокиран, когато разбрал, че повече от 7 милиона деца по целия свят умират ежегодно преди да навършат пет години. "Първото нещо за което тогава си помислих са моите деца и трите на възраст под пет години".

Тази неделя актьорът отпразнува деня на бащата заедно със съпругата си актрисата Дженифър Гарнър и трите им деца – 4-годишната Вайалет; 3-годишната Серафина; бебето Самуил, което е на 3 месеца и половина.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати