Фолкпевици крадат от световни поп-имена

Галена

Фолкпевиците открай време крадат благородно и не чак толкова от световноизвестни поп и хип-хоп изпълнители. Те залагат най-вече на видеоклиповете, в които копират цели части от чуждите ленти.

И тъй като хората са свикнали да харесат нещо, което веднъж са одобрили, фолкзвездите у нас удрят по тънката струна и смятат, че плагиатството им няма как да излезе наяве.

Така клиповете им се обявяват за доста вървежни и печелят успехи, а всъщност над визията и идеята на клипа е работил екип от световно известни имена в музикалния бранш.

Но дори феновете на певиците са наясно кое от къде идва, тъй като все пак и те са в крак със световните музикални тенденции.

Николета Лозанова
Снимка: Асен Петров

Едно от най-новите парчета на фолкпевицата Емилия, в което участва плеймейтката Николета Лозанова, е в голяма степен вдъхновено от парче на Бритни Спиърс и дует на Моника и Бранди. Това е поредното разочарование на феновете на Емилия, която за малко успя да ги убеди, че е направила нещо наистина оригинално.

Фолкпевицата Мария копира цели части от видеоклипа на световноизвестната звезда Крис Браун. Явно Мария си пада по парчетата му и по видеоклиповете, но със сигурност би могла да вложи повече собствена мисъл, както и колежките й.

Фолкфурията Галена също не остава много по-назад в това отношение, въпреки че досега не беше известна с копиране на части от чужди видеоклипове и точно това я правеше различна от много нейни колежки.

Но видеоклипът към парчето й „Много ми отиваш” е български римейк на клипа на She's Electric. Феновете на певицата се разочароваха от това, че и тя, както много други имена във фолка, предпочете да взима нещо готово, вместо да блесне със свое вдъхновение.

Скандалното при нея е, че дори цветовата гама, използвана в оригиналния клип и в копието, е една и съща. Това ще отдръпне от певицата част от феновете й, освен ако не реши да се върне към стила си и отново да заложи на собствения си стил.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати