Жерар Депардийо стана руски гражданин

Жерар Депардийо

Руският президент Владимир Путин подписал указ, с който дава право на руско гражданство на френският актьор Жерар Депардийо, се казва в съобщение на пресслужбата на Кремъл.

Припомняме, че през декември се вдигна много шум около Депардийо и желанието му да се откаже от френското си гражданство, в знак на протест срещу плановете на правителството да увеличи значително данъците на богатите.

Тогава актьорът беше забелязан да търси имот в белгийско селце в близост до границата с Франция. Заради голямото преследване от медиите в Белгия, актьорът се отказа да става белгиец.

През декември излезе и нова хипотеза, че Депардийо може да получи руско гражданство, след като лично президентът на Русия - Владимир Путин, заяви, че ако поиска руски паспорт, ще го получи.

Речено - сторено! По член 89 от конституцията на Руската федерация е било удовлетворено искането за получаване на руско гражданство на Жерар Ксавие Депардийо, роден през 1948 г. във Франция, съобщават от Кремъл.

След желаещите да напуснат страната си, поради желанието за драконови мерки на настоящия президент на Франция - Франсоа Оланд, са и най-богатия европеец Бернар Арно и маестрото на електронна музика Жан Мишел Жар.

Двамата вече водел преговори с представители на британското правителство да премести бизнеса си в Лондон.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати