Бар Рафаели като модел за подражание

Бар Рафаели

Ултра кльощавите модели влизат в историята. В Израел приеха закон, който забранява появата на ултра слабите манекенки да участват на рекламни кампании и на модния подиум. Бившата на Лео ди Каприо – Бар Рафаели, стана модел за подръжание не само в родната си страна, но и в цял свят. Причина за това е професионализма на манекенката, но и нормалното телосложение разкриващо предизвикателни форми.

От години в модния бранш се предпочитат момичета с недохранен вид, което доведе до десетки смъртни случай сред манекените, поради желаниято им да бъдат колкото се може по-слаби, за да са предпочитани в бранша. Тази мода бива поощрявана от най-добрите дизайнери в света и докара стотици момичета до хранителни разстройства и анорексични състояния. Поддръжнички на ултра слабите модели станаха не само ангажираните в модния бранш девойки, но и нормални момичета, които желаят да изглеждат като момиче от корицата на известно списание.

манекенката Бар Рафаели

Първата страна обявила се срещу тези абсурдни изисквания, моделите да изглеждат като освиенциум, е родината на Бар Рафаели - Израел. Там парламентът прие закон, който забранява на манекените да имат телесна маса по ниска от индекс - 18.5 което се определя за поднормено тегло. Те ще трябва да показват медицински картон, който да удостоверява, че поддържат здравословна телесна маса три месеца преди дадена фотосесия или ревю.

Законът задължава да не бъдат използвани рекламни материали на манекени с поднормено тегло или такива, където самите снимки биват манипулирани, за да изглеждат моделите по-слаби отколкото са. Ако това се случи, тогава на снимката трябва да бъде изрично написано, че фотосът бива обработен след заснемате му.

Целта на закона е да намали броя на хората с хранителни разстройства във възрастта от 12 до 25 години, които са не малка част от обществото. В Израел към този момент са известни над 300 работещи манекени.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати