ezine.bg»Статии»Звезди»Клюки»Распутин дава кобилата си на деца

Распутин дава кобилата си на деца

Юрий Ангелов

Разкошната кобила на актьора Юрий Ангелов, който нашумя като Распутин от „Седем часа разлика”, ще помага на деца, които имат специални нужди.

Актьорът решил да помогне на дечицата, които идват на хипотерапия в конна база в Бургас. Те са над петдесет и с помощта на конете успяват да се чувстват много по-добре и преодоляват много от здравословните си проблеми.

хипотерапия – терапия с коне

Красивата кобила на Распутин се казва Сорента и е на две години. В момента за нея се грижат в Приморско, след като е била обучена в Шумен да бъде яздена и впрягана.

Красивата кобила на актьора е порода Хафлингер и е с приятна кафява окраска. Сорента не е много висока, което я прави много добра за хипотерапия – терапия с коне, която е много ценна за болните деца.

Юрий Ангелов признава, че в момента, в който чул, че общината на Бургас прави програма за терапия на деца, които имат голяма нужда от общуването с конете.

Дечицата, които получават помощ от хипотерапията в конната база на морския град, страдат от аутизъм и други сериозни проблеми. Общуването с конете им помага много, затова Распутин решил да направи това добро дело. Програмата на общината е напълно безплатна за болните деца.

През май Сорента ще отпътува за конната база, за да помогне за благородната кауза, която ще промени изцяло живота на много нуждаещи се дечица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
31.03.2018 08:32
Тоя па ! Що не дойдеш да те смажа от бой ...ела да те видя какъв мъж си... Мазляк жалък...къв мъж си ти бе я се виж на какво приличаш? Лио 12 октомври 2012 | 17:41 "Нямаш представа как някои жени заслужават болка! Само някои."............. Че какво да каже един П*ТЬО, такива като този винаги си намират оправдание и все другия им е виновен. Жалка работа...
0
0