Долче и Габана влизат в затвора

Dolce gabbana

Италианските модни дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана бяха осъдени от съд в Милано да излежат една година и осем месеца зад решетките. Причината за такава сериозна присъда бе наложена поради укриването на над един милиард евро от италианските власти.

Двете гурута на световната мода са били обвинени в създаването на дружество през 2004 -2005 г., наречено Гадо (Gado) на територията на Люксембург, което е служило за параван и което е лишило италианската хазна от плащането на огромни данаци. Заедно с Долче и Габана са били обвинен още петима души от обкръжението на стилистите, които са съдействали за укриването на колосалните суми.

Първоначално прокуратурата в Милано поискала налагане на мярка за неотклонение на подсъдимите от две години и шест месеца. След това присъдата е смъкната до година и шест месеца.

Наложена им е и глоба от 500 000 евро за съдебни разходи на италианска Агенция по приходите, които трябва да заплатят. Присъдата е наложена от първоинстанционен съд и може да бъде обжалвана.

Адвокатите на подсъдимите обявили намерението си да обжалват наложените им наказания, като отхвърлят изцяло повдигнатите им обвинения.

Преди да обявят осъдителната присъда прокурор Лаура Педио заяви, че срещу подсъдимите Доменико Долче и Стефано Габана има неоспорими доказателства за извършената от тях данъчна измама, „в която са участвали активно, като подписвали договори за цесия на марката“.

Модният гигант Долче и Габана е създадена през 1985 г. от партньорите, както в личен така и в професионален план Доменико Долче и Стефано Габана.

Към момента компанията има над 3000 служителя и общо 250 магазина в 40 страни по цял свят. Само за периода 2011-2012 г. компанията е регистрирала оборот от около един милиард евро.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати