Джон Бон Джоуви дари 1 млн. долара за Сейървил

Джон Бон Джоуви

Рок звездата Джон Бон Джоуви дари сумата от един милион долара за градчето Сейървил в щата Ню Джърси в помощ на пострадалите от урагана Санди. Това е и градът, в който певецът е израснал и към който е истински привързан.

„Присъствието ми тук не е политическо, а е силно емоционално. Израснах в този град, ходих на училище. Тук срещнах и съпругата си и се чувствам силно привързан към това място", признава той, връчвайки чека на кмета.

Джон Бон Джоуви

Сумата ще влезе в специален фонд, който е в подкрепа на пострадалите от природната стихия.

През декември миналата година музиканта заедно с други звезди на световната сцена, като Ролинг стоунс, Пол Маккартни, Ерик Клептън и Брус Спрингстийн участваха в благотворителен концерт в Ню Йорк в подкрепа на пострадалите от Санди. Сумата, която тогава бе събрана, се изчисли на 23 млн. долара.

Сейървил бе сред първите населени места ударени от супербурята. Тя коства живота на над 130 души, а щетите бяха оценени за над 60 млн. долара.

Стихията отнесе къщите на хиляди жители в три щата - Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът, като остави дълбоки белези в съзнанието на хората.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
браво
браво
15.07.2013 20:10
браво на бон джоуви, и занапред така да помага
0
0