Марк Зукърбърг защити мюсюлманите

Марк Зукърбърг защити мюсюлманите

Основателят на глобалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг обяви, че застава зад мюсюлманите, които по негови думи са подложени на незаслужено преследване след ноемврийските терористични актове в Париж. Той заяви позицията си в собствената си страница във Фейсбук.

Зукърбърг е евреин и е възпитан да бъде толерантен към всички раси и народи, както и да се противопоставя на всички междурасови нападки.

Основателят на Фейсбук категорично заяви, че всички мюсюлмани са добре дошли в социалната мрежа и правата им винаги ще бъдат защитавани.

Зукърбърг изрази надежда, че ще успеят да направят социалната мрежа едно безопасно и мирно място. Най-голямото му желание е всички хора на планетата да са единни, за да могат да съградят един по-добър и красив свят.

Постът на Зукърбърг събра хиляди лайкове само за минути. Изказването му е породено най-вече от факта, че на 8-ми декември един от най-популярните американци - бизнесменът и политик Доналд Тръмп, категорично се застъпи за пълната забрана за пътуване на мюсюлмани в САЩ.

Според него е недопустимо страната да става жертва на хора и най-вече – мюсюлмани, които вярват само в джихада и не уважават човешкия живот.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати