Църквата анатемоса Миглена Ангелова

Миглена Ангелова

Миглена Ангелова не може да получи църковен брак. Според каноните на църквата всеки човек има право на три разтрогвания на брака пред Бог, а журналистката вече е минала този лимит, пише БЛИЦ.

Бившата водеща на култовото предавана Искрено и лично досега три пъти е подавала молба в митрополията, към която бил храмът, в който се е венчала. До момента номерът ѝ минавал и тя всеки път успявала да убеди поповете, че между нея и партньорите ѝ са се зародили непреодолими различия, които не могат да превъзмогнат по никакъв начин. И в крайна сметка е получавала развод. Сега обаче нещата са по-различни.

Църквата разрешава разтрогването на брак за четвърти път при много специални условия и само с разрешение от висшия клир. Тъй като е прехвърлила максималната граница от позволени партньори, Миглена Ангелова не може да получи развод. Тя отдавна е подала молба за това, но решението все не идвало.

С последния си съпруг журналистката се разведе през 2011-та година. Днес до нея има нов мъж, с когото тя държи да сключи и църковен брак, но не е ясно дали това ще бъде възможно.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати