Азис прибира пачки от интернет шашми

Азис

Фолк певецът Азис може да се издържа само от Интернет. Той прибира немалко пари от невероятната си слава и то само от мрежата.

Изпълнителят изобщо не е глупав и извлича всички дивиденти от своята популярност. С последната си песен Хабиби Азис събра на 20 милиона гледания от цял свят, което е много повече от успех за една балканска звезда.

Докато всички се възхищават на успехите на ромския славей, малцина знаят, че той печели пари от Ютуб за тези гледания. В страната ни обаче плащанията са твърде символични – по 1 долар на всеки 1000 гледания в Ютуб. От тарифата се оплакват не само певците, но и мнозинството от влогъри у нас.

Когато определен канал има договор в Ютуб, той действа на принципа колкото повече гледания, толкова по-голяма печалба. Грубата сметка показва, че за 6 песни Азис е прибрал около 80 хиляди долара. Това става с 20 милиона гледания на Хабиби, 17 милиона на Мразиш, 15 600 000 на Сен Тропе, 11 380 000 на Хоп, почти 100 хиляди за песента Евала и над 7 хиляди за Пий цяла нощ.

Освен това всеки популярен в Ютуб получава апетитни предложения от компании, които искат да рекламират на страницата му. Те предлагат до над 10 хиляди долара на всеки милион гледания.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати