ezine.bg»Статии»Звезди»Знаменитости»Анджелина Джоли се отдаде на бежанците

Анджелина Джоли се отдаде на бежанците

Анджелина Джоли

Холивудската актриса Анджелина Джоли от години работи като посланик на добра воля към Върховния комисариат на ООН за бежанците. В качеството си на такава в момента тя се намира в Гърция, където посети бежанците при Пирея.

Бежанският лагер до пристанището в Пирея, който се намира недалеч от столицата на съседката ни Атина, ежедневно се стичат имигранти. В момента те наброяват 4 000 души. При посещението си Джоли се поинтересува от условията, в които се намират приютените там бежанци и разговаря с някои от тях. След посещението си в лагера съпругата на Брад Пит за пръв път се въздържа и не направи изявление.

Бежанската криза живо интересува холивудската актриса. Преди дни тя посети лагер за сирийски бежанци в долината Бека в Ливан. Тогава тя определи ситуацията като срамна и трагична и отправи призив към международната общност да работи за мира, който според нея все още изглежда далеч.

Преди седмица пък Анджелина бе забелязана в компанията на дъщеря си Шайло, която също подкрепя бежанците. 9-годишното момиченце носеше блузка с лика на Алберт Айнщайн, под която пишеше: i>Айнщайн също беше бежанец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати