Само тук – истинските години на Лили Иванова ще ви шокират

Лили Иванова

Естрадната прима Лили Иванова определено е едно от най-разпознаваемите лице в България. Тя стартира своята кариера в началото на 60-те години на миналия век. За да се котира и тогава, и днес, обаче ѝ се налага да скрие това на колко години е всъщност.

Въпросът за реалната възраст на Иванова се нищи от десетилетия. Следващият е този за мъжете в живота ѝ. Днес бе разкрита една от загадките.

Проверка в интернет сочи, че Лили се е появила на бял свят на 24 април 1939 година. Датата е цитирана в биогафичната книга Истината, написана от Мартин Карбовски, и се счита за официална. В други издания обаче се споменават годините 1936, 1934 и 1935-а.

Истината е, че Лили е фалшифицирала паспорта си, за да се подмлади. Копие от задграничния паспорт на примата, издаден през 1988 година, се появи в интернет пространството и разкри истина. В документът е посочено, че важи до 1993-та. В него рождената дата на Лили е 24 април 1949 година, пише СлаваБг.

Този документ е доказано фалшифициран и то със знанието на директори на оперни театри и шефове на вузове, активно работещи през онези години. Практиката на подмладяване на певиците била честа. Истинската година на раждане на Лили е 1936-та, но и до днес тя се смята за три години по-млада.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати