Ezine.bg»Статии»Звезди»Знаменитости»Бил Гейтс отново оглави класацията за Най-богатите хора в света

Бил Гейтс отново оглави класацията за Най-богатите хора в света

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
Бил Гейтс

За 17-та поредна година Бил Гейтс оглави първото място в престижната класация за Най-богатите хора за 2016-та. Няма човек, който да не е чувал за основателя на Microsoft, който в настоящия момента разполага 75 млрд долара.

Списание Forbes за поредна година публикува класацията за най-богатите хора в света. Веднага след първото място и Бил Гейтс се нарежда собственикът на Zara Амансио Ортега. Испанският гений в продажбите на дребно разполага с богатство от 67 млрд. долара.

Интересното е, че Ортега измести за пръв път Гейтс от първото място през септември тази година, когато финансите му за кратко се покачиха до 79.5 млрд долара, В същия период акциите на компанията му се покачиха с 2.5%.

Трети в престижната класация е американският инвеститор Уорън Бъфет. Той е натрупал състояние от 60.8 млрд. долара. Основателят на Facebook Марк Зукърбърг е чак на четвърто място с 44.6 млрд. долара.

С малко по-малко в сметките се нарежда изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос. В топ 10 попадат още се нареждат мексиканецът Карлос Слим, Лари Елисън, Майкъл Блумбърг и братята Чарлз и Дейвид Кох.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати