Знаменитости, които имат рак на гърдата

Знаменитости, които имат рак на гърдата

Борбата с рака на гърдата изисква сила и смелост и е важно да знаете, че не сте сами. Има много знаменитости, които, след като са се преборили с него, използват своето влияние за повишаване на осведомеността за болестта, настояват за по-ранно откриване и се застъпват за по-добри възможности за лечение и възстановяване.

Ето кои са известните жени с рак на гърдата, които се борят с болестта.

Рита Уилсън

Певицата и актриса претърпява през 2015 г. двойна мастектомия и реконструктивна хирургия на 58-годишна възраст. Първоначално ѝ е казано, че няма рак, но тя търси второ мнение. Затова насърчава жените да търсят и друго мнение и да се доверяват на инстинктите си.

Мойра Тиърни

Актрисата от Спешно отделение е диагностицирана през 2009, когато е на 42 години. Отказва водеща роля, за да се съсредоточи върху лечението. Претърпява месеци химиотерапия. Вече е в ремисия и се занимава с няколко благотворителни организации, свързани с рака.

Джулия Луис-Драйфус

Актрисата от Вице обяви диагнозата си през 2017 г. Тя споделя, че има късмета да е заобиколена от невероятна група за подкрепа и да има добра застраховка, но не всички жени са толкова щастливи. Тя пише, че трябва да се борим с всички видове рак и да направим универсалното здравеопазване реалност.

Синтия Никсън

Синтия Никсън се бори с рака на гърдата

Актрисата, позната на повечето от нас като Миранда от Сексът и градът, е диагностицирана през 2006 на 40-годишна възраст. Майка ѝ също е оцеляла от болестта, затова актрисата е знаела за голямата вероятност да се разболее.

Кайли Миноуг

Знаменитости, които имат рак на гърдата

Австралийската певица е диагностицирана през 2005 на 36-годишна възраст. Важно е да знаете, че все още сте същия човек. Оголени сте почти до нулата. Въпреки всичко повечето хора стигат до другия край, чувствайки се повече себе си, откогато и да било, казва тя.

Кристина Апългейт

Знаменитости, които имат рак на гърдата

Актрисата е диагностицирана през 2008 на 36-годишна възраст. Основава организация, която повишава осведомеността за рака на гърдата и помага за скрининга на неосигурени жени.

Сюзан Самърс

Диагностицирана е през 2001 г. на 55-годишна възраст. След като не е доволна от предлаганите възможности за реконструкция, актрисата и певица се застъпва за експериментална процедура и става първата американка, която я приема. Оттогава призовава жените да осъзнаят пълния си избор.

Кати Бейтс

Носителката на Оскар е диагностицирана през 2012 г. на 64-годишна възраст и избира двойна мастектомия само няколко седмици след това. Споделя, че семейството ѝ я нарича Кат, което на английски значи котка, защото винаги се приземява на краката си и борбата с болестта не е изключение.

Питър Крис

Не само жени страдат от рак на гърдата. Един от основателите на легендарната група Кис е диагностициран през 2008 на 62 години. Оттогава говори за това, за да могат повече хора да разберат, че болестта напада и мъжете.

Шерил Кроу

Знаменитости, които имат рак на гърдата

Певицата и композиторка е диагностицирана през 2006 на 44 години. Казва, че всеки, диагностициран с нещо, разбира, че тази новина е възможност да пресъздаде начина, по който живее и гледа на нещата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати