Двойна брадичка

Двойна брадичка

Двойната брадичка не е заболяване или симптом за такова, но определено е сериозен козметичен дефект, от който страдат много жени и мъже по света. Двойната брадичка може да развали външния вид на много млади момичета, а след 45-годишна възраст повечето жени се сблъскват с този неприятен проблем.

Красивата шия губи своята привлекателност и в някои случаи дори упражненията не могат да помогнат, затова е необходимо да се потърси помощта на специалист. Това, разбира се, е пластичен хирург, който с лесна и бърза интервенция премахва излишния слой кожа, но за съжаление след разреза остават белези, което е сериозен недостатък на иначе лесната интервенция.

Причини за двойна брадичка

Двойната брадичка е един от множеството нежелани ефекти на напълняването и възрастта. Тя се появява, когато в областта на шията започнат да се отлагат излишни мазнини и се образува нещо като склад, който съвсем не изглежда красиво.

Двойната брадичка не винаги е в резултат на напълняване. Този сериозен козметичен дефект сполита и много млади жени, особено ако са генетично предразположени към нея.

Масажи с лед

Освен наследственият фактор, много важна роля играят пропорциите и формата на лицето. Двойната брадичка може да се появи и при неправилна стойка, редовно спане на меки и високи възглавници, постоянна седяща работа или рязко отслабване.

Премахване на двойна брадичка

Борбата с двойната брадичка изисква търпение и постоянство. Ако причината за двойната брадичка се корени в наднормените килограми, погрижете се да сваляте излишните килца постепенно и бавно.

На първо място, защото този начин е най-естествен и безопасен за организма и второ, защото бавното отслабване позволява на кожата да се адаптира към новия обем на тялото без да провисне.

За да премахнете двойната брадичка трябва да контролирате не само теглото, но и стойката си. Старайте се да ходите и седите с изправен гръб, стегнат врат и изпънати рамене. В началото се контролирайте съзнателно, но след няколко седмици ще видите, че тази стойка ще се превърне в навик.

Най-добре е да се спи с ниска и твърда възглавница, по възможност цилиндрична. Спането на подобна възглавница е не само добра профилактика срещу двойна брадичка, но и срещу бръчки.

Маски на шията

Студените компреси, съчетани с различни маски за кожата на шията и деколтето също могат да бъдат много ефикасни. За компрес ви трябва малка хавлиена кърпа. Сгънете я по дължина и я намокрете със студена вода.

След това я изстискайте, хванете я за двата края и я въртете, като нанасяте леки удари с нея по брадичката си. След студения компрес може да изплакнете кожата си със студена вода или да я масажирате с кубче лед.

Това е много ефективна процедура, особено ако е съчетана с различни козметични маски. След студения компрес нанесете на шията подмладяваща или подхранваща маска. След 15-тина минути я измийте и натрийте кожата с кубче лед. Правете тези маски 2 пъти седмично, а през останалите дни си правете само студения компрес и масаж с лед.

Освен маските и компресите, друга важна част в борбата с двойната брадичка са специалните упражнения. Те имат за цел укрепване мускулите на врата и коригиране овала на лицето. Едно такова упражнение е произнасянето на буквите „у“ и „а“, както и наклоните на главата – напред и надясно, назад и наляво, завъртане.

Масажът е друго средство в борбата с двойната брадичка. Поставете пръстите на двете си ръце в основата на ушите, а с палците масажирайте кожата на брадичката от средата към ушите в продължение на няколко минути. След това с обратната страна на пръстите започнете да потупвате с лявата ръка отдясно-наляво, а след това с дясната ръка отляво-надясно подчелюстната област.

Хидромасажът също е подходящ. За целта всеки път, когато си вземате душ, прекарайте силна струя вода от ухо до ухо по долната част на лицето.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Майка ти
Майка ти
12.07.2015 13:50
Кур за вас тъпи глупости не ги правете
3
0