Калигинефобия - страх от красиви жени

Калигинефобия

Фобията представлява натрапчив, постоянен и патологичен страх към определен обект, дейност или специално обстоятелство. Някои от фобиите са често срещани, докато други не само не са много често срещани, но са и много странни. Една такава фобия е т.нар. калигинефобия.

Тя се определя като постоянен, необичаен и неоправдан страх от красиви жени. Тази фобия причинява на безброй хора ненужно страдание. Страхът от красиви жени много често влияе и върху качеството на живот.

Симптомите на калигинефобия включват задух, учестено дишане, изпотяване, неритмична сърдечна дейност, гадене и общите чувства на страх, въпреки че при всеки отделен човек фобията причинява различни симптоми.

Фобия от красиви жени

Страдащият от калигинефобия не може да седи в една стая с красива жена, защото всички симптоми го връхлитат и той губи почва под краката си.

Калигинефобията не засяга само мъже. Тя може да погълне и жени, които години наред са страдали от чувство за малоценност и ниско самочувствие.

Те може да са израствали с по-красиви момичета и най-вероятно са се чувствали така сякаш никога не биха могли да се сравняват, а най-малко конкурират с тях.

Всяка една грешка в отношенията с красиви жени както при жените, така и при мъжете може да остави лицата с убеждението, че трябва да се страхуват от красивите създания.

Както всички страхове и фобии, калигинефобията е създадена от подсъзнанието като защитен механизъм.

Страх от красиви жени

Възможно е в определен момент от миналото човекът страдащ от тази фобия да е преживял травмиращо събитие, свързано с красиви жени и емоционална травма.

Въпреки че най-често първоначалният катализатор е в реалният живот, не е изключено фобията да се развие и от телевизия, филми и др.

За да се справят с калигинефобията жените трябва да осъзнаят, че Холивуд е специализиран в откриването на красиви жени и те не бива по никакъв начин да бъдат критерий за начина на живот.

На второ място трябва да се постараят да се отърват от схващането, че единствено зашеметяващо красивите жени имат стойност. Те са обикновени човешки същества, които не бива да будят страх и паника.

Мъжете, които гълтат своя език при вида на сексапилна жена също трябва да поработят върху собственото си самочувствие и комуникацията.

Преодоляването на калигинефобия може да отвори нови врати за мъжете, а жените да отърве от ненужни страхове и притеснения.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати