ezine.bg»Статии»Здраве»Здравна Енциклопедия»Аулуфобия - страх от флейти

Аулуфобия - страх от флейти

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945521k
Аулуфобия
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
Виж ››

Фобията от музикални инструменти е по-често срещана, отколкото повечето хора си представят. Външният вид и звуците, които издават някои инструменти могат да предизвикат силен стрес при чувствителни хора. Такъв е случаят при хората, страдащи от аулуфобия. Аулуфобията представлява силен и ирационален страх от флейти.

Флейтата е музикален инструмент от групата на дървените духови инструменти. Звукът от флейтата се произвежда чрез вкарването на струя въздух през специално място – мундщук. Звуците на флейтата са много приятни за повечето хора, но за страдащите от аулуфобия са направо кошмарни.

Възможно е хората, които страдат от тази фобия да не харесват просто начина, по който изглежда свирещия на флейта. Високите звуци на флейтата могат да бъдат особено неприятни за онези, които не харесват инструмента.

Други хора просто ненавиждат класическата музика, а флейтата е типичен представител на този жанр. Друга честа причини не само за аулуфобия, но и за повечето фобии като цяло е травматично преживяване в миналото, свързано с обекта на фобията.

Възможно е дете, което не е успяло да се научи да свири на този иначе доста труден инструмент, в бъдещето да развие фобия към флейтите.

Страх от флейти

Като цяло чувствителността към звуците на флейтата е най-честата причина за тази фобия. Много често хората, които видят или чуят флейта изпадат в паника, разстройват се и изпитват физически дискомфорт.

Лечението на тази фобия може да се състои просто в избягване на инструмента и изпълнения, свързани с него. За щастие, това не е трудна задача.

Когато обаче аулуфобия засегне ежедневието, потърпевшият трябва да потърси помощ от специалист, който да проведе терапия и ако е необходимо да се назначат медикаменти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати