Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Вани за крака с лайкаВани за крака с лайка
Преди използване загрейте запарката до умерена температура, излейте в легенче и дръжте краката си в нея, докато се охлади. Помага при изпотяване, неприятна миризма, сърбеж, умора и тежест в краката....
Руло от свински крака с каймаРуло от свински крака с кайма
Рулото от свински крака с кайма е много вкусно....
Пача от свински крака и ушиПача от свински крака и уши
Пача от свински крака и уши по рецепта на баба....
Пилешки Крака на ФурнаПилешки Крака на Фурна
1
Пилешките крака се измиват и подсушават. Смесват се желаните подправки и с тях се натриват краката (бедра). Цвеклото се настъргва на ситно и се смесва със сметаната и пресования чесън. Осолява се и се разбърква....
Задушен пачи крак с левурдаЗадушен пачи крак с левурда
Оставете да се задушава, подправете със сол и пипер. Когато течността се изпари гъбите са готови. Консумирайте топли с хляб, ориз или кускус - по желание. Задушеният пачи крак с левурда е много вкусно ястие....
Гъби пачи крак с оризГъби пачи крак с ориз
3
На гъбите пачи крак им трябва много време, за да омекнат. Тогава добавете предварително измития ориз, когато заври - останалите подправки: солта, черния пипер и чубрицата. Щом оризът се свари, оттеглете от котлона....
Как да приготвим ароматна смес за ванаКак да приготвим ароматна смес за вана
Любителите на глезенето във вана са наясно, че не само топлата вода действа отпускащо. Това правят също така ароматните соли и различни видове пяна. Медената смес за вана действа много добре на тялото, освен това тя...
Свински уши и крака в тенджера под наляганеСвински уши и крака в тенджера под налягане
2
Може да си хапнете от свинските уши и крака в тенджера под налягане....
Ориз с пачи крак и доматиОриз с пачи крак и домати
Доливаме 3:1 вода: ориз, прибавяме ригана, сол на вкус и оставя ме да поври малко ориза. Прехвърляме ориза в тава и печем на 200°C фурна до готовност. Оризът с пачи крак и домати е много вкусен....
Ризото с Пачи крак и бираРизото с Пачи крак и бира
Целта е първите да ароматизират ястието, готвейки ги по-дълго с останалите продукти, а втората порция Пачи крак е за да останат цели крехки парченца, които ще оставят по-свеж гъбен вкус и по-добър вид на ястието....
Пачи крак в масло на тиганПачи крак в масло на тиган
2
Пачият крак в масло на тиган е чудно мезе, опитайте!...
Задушени гъби пачи крак с чесънЗадушени гъби пачи крак с чесън
Маслото и олиото загрейте в тиган, изсипете нарязаните гъби пачи крак. Оставете да се позадушат и след това прибавете виното....
Пачи крак в масло и доматен сосПачи крак в масло и доматен сос
Прибавете го със солта и задушете до готовност пачия крак. Накрая поръсете пачия крак в масло и доматен сос с магданоз....
Телешки кебап с пачи крак и макарониТелешки кебап с пачи крак и макарони
В друг съд кипвам бульона и пускам макароните да се сварят. Отцеждам ги добре. Сервирам ги в чиния и гарнирам с порция телешки кебап....
Телешко с гъби пачи крак на тиганТелешко с гъби пачи крак на тиган
Почистете и нарежете телешкото бон филе на пържоли. Мариновайте го за половин час с бялото вино, нарязаните магданоз и мащерка, пресованата скилидка чесън, солта и черния пипер. Междувременно измийте гъбите. По–малките...
Пачи крак с масло, чесън и магданозПачи крак с масло, чесън и магданоз
Измийте и подсушете пачия крак. Ако са по-едри, може да ги срежете на две-три. Изпържете ги за 10-15 минути, докато се изпари водата в тях....