Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Налепи по езикаНалепи по езика
1
Причини за налепи по езика Появата на бели налепи по краищата и в началото на езика сигнализира за нередност с бели дробове, а бели налепи в края на езика са показатели за бъбречен проблем....
Премахване на налепи по езикаПремахване на налепи по езика
Обикновено проблеми в храносмилателната система, токсини в стомаха причиняват белите налепи по езика, които може постепенно да се увеличават, т.е. езикът да става все по-облепен спрямо нормалното....
Свински Език по ЛовджийскиСвински Език по Ловджийски
В тенджера в леко подсолена вода сложете 1 бр. дафинов лист и няколко зрънца черен пипер, сварете свинския език до готовност /60-90 минути/. Изчакайте да изстине и нарежете свински език на филийки....
Желиран език по мексиканскиЖелиран език по мексикански
Езикът се сварява до готовност, като към средата на варенето се добавят лукът и морковите, нарязани на кубчета. Когато са готови, се отцеждат, а в бульона се сипва желатинът....
Телешки език по карибскиТелешки език по карибски
Добавя се кокосовото мляко, соевият сос и сместа се оставя да къкри, докато една трета от течността не се изпари. Езикът се нарязва, пуска се в горещия сос и се сервира....
Налепи по гърлотоНалепи по гърлото
Когато възпалението на гърлото не е сериозно и не изисква прием на антибиотици, може да премахнете налепите с хапване на няколко лъжици мед всеки ден. Подходящо хомеопатично лекарство е и чаят от лимон и мед....
Телешки език и шкембе по манастирскиТелешки език и шкембе по манастирски
2
Телешкият език и шкембе по манастирски са мнгоо вкусни....
Свински език и сърца по селскиСвински език и сърца по селски
Оставяме така да се изпари виното и варим на тих огън за 10 минути. Свински език и сърца по селски сервираме, докато гозбата с карантия е още топло....
Език в маслоЕзик в масло
7
Измитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте....
Език в гювечеЕзик в гювече
2
След това с полученото се покрива езикът. По желание може да се капне и малко вино. Гювечетата се затварят с капачета и се пекат 20-30 минути на умерена фурна....
Език в гърнеЕзик в гърне
Добре е преди поднасяне да се поръси със ситно нарязан пресен магданоз....
Език на фурнаЕзик на фурна
По желание може да сложите и дафинов лист, както и зеленчукът от варенето. Запича се в умерена фурна, докато остане на мазнина....
Език в сачеЕзик в саче
1
Сварете почистения телешки език в тенджера под налягане заедно в подправките. Още топъл го обелете и го нарежете на филийки. Загрейте бавно сачето, което трябва да е добре намазнено....
Език в маслоЕзик в масло
7
Измитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте....
Език с гъбиЕзик с гъби
Добавяме нарязания телешки език и задушаваме около 15 минути на тих огън. По желание може да обогатите ястието с чаша течна готварска сметана. Поднасяме ястието с гарнитура задушен ориз....
Премахване на налепи по зъбитеПремахване на налепи по зъбите
За красиви бели зъби без налепи, специалистите препоръчват веднъж седмично да се натриват със смес от една лъжичка фина сол и една лъжичка меден оцет. Консумирайте много ябълки....
Мезе от варен телешки език по селскиМезе от варен телешки език по селски
Осолете и намажете със селитрата суровия телешки език, оставете го в хладилника за 13-15 дни и след това го измийте и го сварете, така месото става по-крехко....
Помощ при бели петна по езикаПомощ при бели петна по езика
За да се отървете от белия и неприятен налеп, е добре да търкате ежедневно езика си с четката за зъби или с помощта на супена лъжица. Правете това всяка сутрин, преди измиването на зъбите....
Да познаем болестта по езикаДа познаем болестта по езика
1
Обаче има и много случаи на изглаждане, зачервяване и атрофия на езика. При запек езикът е обложен с лек и белезникав налеп, най-силно изразен в средата. Страничните части са зачервени....
Свински език на скараСвински език на скара
Продължаваме да варим до готовност. Вадим езика, обелваме и шпиковаме с ивици от сланината. Езика нарязваме на по-дебели филии, намазваме с горчицата, потапяме в олиото и поставяме на средно умерено загрята скара....
Телешки език на скараТелешки език на скара
1
Започваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни. Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
Свински език в гювечеСвински език в гювече
Когато яйчицата побелеят, но са рохки в средата, свинският език в гювече е готов....
Свински език с картофиСвински език с картофи
Слагаме свинския език в тенджера в подсолена вода да се свари, заедно с дафиновия лист, бахара и черния пипер на зърна....
Телешки език с хрянТелешки език с хрян
Измиваме телешкия език, заливаме с вода, прибавяме 1 кубче зеленчуков бульон и сваряваме до готовност. Сварения език белим и нарязваме на тънки филийки. Белим морковите и картофите и нарязваме....
Свински език на фурнаСвински език на фурна
Измиваме много добре свинския език преди да го приготвим....