Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Налепи по езикаПричини за налепи по езика
Появата на бели налепи по краищата и в началото на езика сигнализира за нередност с бели дробове, а бели налепи в края на езика са показатели за бъбречен проблем....
1
Премахване на налепи по езика
Обикновено проблеми в храносмилателната система, токсини в стомаха причиняват белите налепи по езика, които може постепенно да се увеличават, т.е. езикът да става все по-облепен спрямо нормалното....
Свински Език по Ловджийски
В тенджера в леко подсолена вода сложете 1 бр. дафинов лист и няколко зрънца черен пипер, сварете свинския език до готовност /60-90 минути/.
Изчакайте да изстине и нарежете свински език на филийки....
Желиран език по мексикански
Езикът се сварява до готовност, като към средата на варенето се добавят лукът и морковите, нарязани на кубчета. Когато са готови, се отцеждат, а в бульона се сипва желатинът....
Телешки език по карибски
Добавя се кокосовото мляко, соевият сос и сместа се оставя да къкри, докато една трета от течността не се изпари. Езикът се нарязва, пуска се в горещия сос и се сервира....
Налепи по гърлото
Когато възпалението на гърлото не е сериозно и не изисква прием на антибиотици, може да премахнете налепите с хапване на няколко лъжици мед всеки ден.
Подходящо хомеопатично лекарство е и чаят от лимон и мед....
Свински език и сърца по селски
Оставяме така да се изпари виното и варим на тих огън за 10 минути.
Свински език и сърца по селски сервираме, докато гозбата с карантия е още топло....
Език в маслоИзмитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте....
7
Език в гювечеСлед това с полученото се покрива езикът. По желание може да се капне и малко вино.
Гювечетата се затварят с капачета и се пекат 20-30 минути на умерена фурна....
2
Език на фурна
По желание може да сложите и дафинов лист, както и зеленчукът от варенето.
Запича се в умерена фурна, докато остане на мазнина....
Език в сачеСварете почистения телешки език в тенджера под налягане заедно в подправките. Още топъл го обелете и го нарежете на филийки.
Загрейте бавно сачето, което трябва да е добре намазнено....
1
Език в маслоИзмитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте....
7
Език с гъби
Добавяме нарязания телешки език и задушаваме около 15 минути на тих огън.
По желание може да обогатите ястието с чаша течна готварска сметана.
Поднасяме ястието с гарнитура задушен ориз....
Премахване на налепи по зъбите
За красиви бели зъби без налепи, специалистите препоръчват веднъж седмично да се натриват със смес от една лъжичка фина сол и една лъжичка меден оцет.
Консумирайте много ябълки....
Мезе от варен телешки език по селски
Осолете и намажете със селитрата суровия телешки език, оставете го в хладилника за 13-15 дни и след това го измийте и го сварете, така месото става по-крехко....
Помощ при бели петна по езика
За да се отървете от белия и неприятен налеп, е добре да търкате ежедневно езика си с четката за зъби или с помощта на супена лъжица. Правете това всяка сутрин, преди измиването на зъбите....
Да познаем болестта по езикаОбаче има и много случаи на изглаждане, зачервяване и атрофия на езика.
При запек езикът е обложен с лек и белезникав налеп, най-силно изразен в средата. Страничните части са зачервени....
1
Свински език на скара
Продължаваме да варим до готовност.
Вадим езика, обелваме и шпиковаме с ивици от сланината.
Езика нарязваме на по-дебели филии, намазваме с горчицата, потапяме в олиото и поставяме на средно умерено загрята скара....
Телешки език на скараЗапочваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни.
Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
1
Свински език в гювече
Когато яйчицата побелеят, но са рохки в средата, свинският език в гювече е готов....
Свински език с картофи
Слагаме свинския език в тенджера в подсолена вода да се свари, заедно с дафиновия лист, бахара и черния пипер на зърна....
Телешки език с хрян
Измиваме телешкия език, заливаме с вода, прибавяме 1 кубче зеленчуков бульон и сваряваме до готовност.
Сварения език белим и нарязваме на тънки филийки. Белим морковите и картофите и нарязваме....