Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинираСирене Хаварти - история, производство и с какво се комбинира
Хаварти е полутвърдо сирене от пастьоризирано краве мляко, за първи път произведено но територията на Дания. Рецептата за сиренето е измислена от датчанката Хане Нилсен в средата на 19 век. Тя живяла в собствената си...
С какво се комбинира пащърнакът?С какво се комбинира пащърнакът?
За да го включим в нашето меню, е хубаво да се съобразим и да знаем с какво е най-подходящо да го комбинираме и кои подправки и съставки подсилват аромата му, без да го засенчват или променят по някакъв начин....
Какво е зелено кафе?Какво е зелено кафе?
2
Зеленото кафе съдържа повече антиоксиданти от червеното вино, зехтин и от зеления чай. Зеленото кафе, освен че се бори със свободните радикали, има и други полезни свойства....
Какво е комбинирана кожа?Какво е комбинирана кожа?
Какви са признаците на комбинираната кожа? Комбинацията от мазна и суха кожа може да се прояви по различни начини....
С кои храни се комбинира сиренетоС кои храни се комбинира сиренето
Независимо какво е, то върви перфектно с хубаво вино, когато е поръсено върху пица или спагети като добавка на множество салати и като продукт в хиляди рецепти....
С кои плодове се комбинира прошуто?С кои плодове се комбинира прошуто?
Прошутото, италианската сушена шунка, известна със своя богат вкус и деликатна текстура, става още по-изящна, когато се комбинира с правилните плодове....
Зелени зърна кафе вместо зелен чайЗелени зърна кафе вместо зелен чай
Благодарение на високото им съдържание в току-що набраните зърна кафе, те притежават два пъти по силен антиоксидантен ефект дори от зеления чай или екстракта от гроздовите семки....
Как се комбинират етеричните маслаКак се комбинират етеричните масла
Какво представлява смесването на ароматни масла? Етеричните масла са динамични органични течности, които много лесно работят в хармония едно с друго. Истината е, че те работят най-добре, когато се смесят....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
С кои продукти се комбинират тиквичките?С кои продукти се комбинират тиквичките?
Тиквички с месо Може да направите мусака от тиквички, когато искате да комбинирате тиквичките с нещо друго. Това ястие е много популярно в гръцката кухня....
С какво да комбинираме кожените елециС какво да комбинираме кожените елеци
Голяма част от експертите съветват да се спирате на естествените цветове, за да можете по-лесно да комбинирате елека си с останалите си дрехи. Сред препоръчваните цветове са кафявото, черното и бялото....
Кога се ползват комбинирани торовеКога се ползват комбинирани торове
По време на вегетацията се прилагат комбинирани торове, предназначени за подхранване. При внасяне на торове върху изчерпани почви дозата се увеличава с 50%....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....