Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Стомашната язва се активира през пролеттаСтомашната язва се активира през пролетта
Активира се през есента и пролетта. Подобна тенденция е често наблюдавана и при гастритите, които предхождат язвената болест. Язвата се обостря най-много през месеците март, април и май....
Пърженото активира псориазисаПърженото активира псориазиса
Според учените пърженото активира и изостря невродермит, псориазис, акне, себореен дерматит и други кожони заболявания. Същото се отнася и за хора, които имат проблеми със стомаха и сърцето....
Как се активира глутенът?Как се активира глутенът?
Освен течността в брашното (както и маята), месенето на тестото е другият важен фактор, който ще активира глутена....
Как се активира содата?Как се активира содата?
При активиране на содата бикарбонат обикновено тя се използва като набухвател на тестени и бисквитени изделия....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Комбинирайте маята и захарта до течна консистенция. Смесете с млякото и оставете настрани. Добавете солта към брашното и разбъркайте....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Какво активира сезонните алергииКакво активира сезонните алергии
На въпроса какво активира сезонните алергии най-просто може да се отговори с това, че в даден момент от време в природата се отделя алерген, който предизвиква алергии у пациентите, като това най-често са полените....
Маята за хляб вредна ли е?Маята за хляб вредна ли е?
Ползи и вреди от маята за хляб Съществува хипотези, че попадайки в стомаха хлебната мая е вредна, защото активира ферментацията и потиска микрофлората на чревния тракт, като по този начин вреди на организма....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Музиката на Моцарт активира бактерииМузиката на Моцарт активира бактерии
1
Оказало се, че класическата музика активира бактериите и те много по-бързо преработват органичните остатъци. За да има максимален ефект от музиката, тя трябва да не спира по цели денонощия....
Торта Къщички в снега се гушатТорта Къщички в снега се гушат
2
Тортата е много лесна, а направата на къщичките е детска игра. Първо си пригответе ябълковото пюре. Настържете ябълките. Сложете ги в малка тенджерка, добавете 20 г краве масло и 1 чаена лъжичка канела. Захлупете тенджерката...
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаШоколадови мъфини с топяща се сърцевина
Яйцето и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се маслото и разбъркването продължава. Към киселото мляко се добавя содата за хляб и се смесва с течните съставки....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
Ето така се прави блат за торта....