Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети за по-бързо израстване на къс бретон
До тук всичко звучи чудесно, но какво да правим, ако бретонът ни е прекалено къс и искаме той да израсне по-бързо?...
Колко време издържат изкуствените мигли
По този начин дамите могат да се радват на страхотни мигли за дълъг период от време, ако редовно посещават своя козметик.
Съществуват и изкуствени мигли за еднократна употреба....
Колко дълго и бързо растат гъбите
Колко дълго расте гъбата е другият въпрос около нейното развитие. Тук отговорът също не е еднозначен. Гъбите растат не само на височина, но и на ширина....
Бързо гювече
Лукът, чушката, доматът, саламът и кашкавалът се нарязват на кубчета и се смесват.
Сиренето се нарязва на едри парчета и се овкусява с пипера и чубрицата. Гювечето се намазва с малко олио, на дъното се слагат няколко лъжици...
Бързо кьопоолу
Нарязваме чушките и патладжана на парчета. Посоляваме, слагаме зехтина и оцета, посипваме с черен пипер.
Слагаме сместа в дървен съд, добавяме счукан чесън и размачкваме докато патладжанът стане на каша.
Поръсваме...
Бърз тест: Колко съм здрав?
Здравето обикновено е едно от нещата, които не забелязваме, когато ги имаме. Започваме да му обръщаме по-специално внимание и да се грижим за него, едва когато сме го изгубили.
Този подход е напълно грешен. Смятаме, че...
Новите поколения пробиотици
Лиофилизирани пробиотици – лиофилизацията на ‘живите’ бактерии (бързото им замразяване с последващо сублимиране на замръзналата вода при ниско налягане) осигурява по-голямата им устойчивост към влажността и температурата...
Защо имаме мигли?
Само че, за да израсте нова мигла, са нужни от между 4 и 6 седмици.
Като доказателство за важността на здравите мигли е състоянието трихиазис, при което миглите вместо да растат навън, го правят навътре към окото....
Бързо набухващо тесто
Смесват се съставките като се добавят 2 щипки захар и малко сол. Млякото което се слага е около 2 супени лъжици.
Забърква се меко тесто, което се оставя да втаса преди да се сложи в тавичката....
Бързо бобено ястие
Лукът, лютите чушки, джинджифилът, кардамонът, чесънът и кориандърът се запържват в маслото и зехтина около 8 мин.
Прибавя се доматеният сос, нахутът, двата вида боб и дафиновият лист.
Добре се разбърква и се оставя...
Бързо ягодово вино
Дръжките на ягодите се махат. Плодовете се измиват добре и се оставят да изсъхнат добре върху салфетки.
Пасират се заедно със захарта и се слагат в бутилка с широко гърло. Водата се кипва и с нея се заливат ягодите в...
Канелено бързо изкушение
Готовия бърз сладкиш начупете неравномерно в една голяма чиния.
Канеленото бързо изкушение е готово....
Бързо селско руло
Сипваме брашното и разбиваме бързо.
Останалата захар добавяме съм белтъците и разбиваме, добавяме към жълтъците и разбъркваме със силиконова шпатула....
Бързо редено Рататуй
Зеленчуците почистваме, измиваме и нарязваме на колелца с дебелина около 1 см.
Овкусяваме ги със сол и черен пипер.
Тавичката намазваме със зехтин и подреждаме зеленчуците, като ги редуваме, както се прави класически...
Бързо бисквитено руло
Сметаната се разбива с пудрата захар и стопения на водна баня шоколад. Разделя се на две и едната част се смесва с мармалада.
Бисквитите се потапят в кафето и се слепват със сметаната, смесена с мармалада.
Цялото руло...
Бързо къпано тесто
Прясното мляко се загрява леко, прибавя се захарта, маята и няколко лъжици брашно, до получаване на каша. Оставя се около 15 минути да шупне.
След това се прибавят яйцата, олиото, киселото мляко. Постепенно се добавя брашното...
Бързо сготвен огретен
Белим измиваме и нарязваме картофите на кръгчета. В съд натрошаваме сирене и смесваме с яйцата, млякото, черен пипер и малко олио.
Намазваме дъното на тавата с малко олио и подреждаме един ред картофи. Посоляваме го....
Бързо кисело зелеПрясното зеле се почиства от сухите листа и от кочана. Нарязва се на ситно и сипваме в тава.
Нарязва се връзка целина и смесваме с прясното зеле. Поръсва се с една лъжица морска сол смляна и се претрива с ръце малко да...
2
Бързо пълнено хлебчеХлебчетата се изрязват отгоре, маха се меката им част, намазват се с масло и се пълнят с кашкавал и колбас по избор.
Намазват се и отгоре с масло, завиват се във фолио и се пекат в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути...
1