Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Патица с портокалиПатица с портокали
3
Оставяме птицата да се маринова поне за една нощ в хладилника. Загряваме фурната на 180 градуса. През това време приготвяме глазурата за патицата. Смесваме портокаловия сок, меда, захарта и соевия сос....
Патица с оризПатица с ориз
Оризът се пече в предварително загрята фурна 30-40 мин. След изваждане обилно се поръсва с нарязан магданоз. Патицата с ориз е готова....
Патица с маслиниПатица с маслини
Патицата постепенно се изпържва от всички страни до порозовяване за около 20 минути и се изважда....
Патица в тестоПатица в тесто
Когато ястието се изпече, махаме кората, а месото нарязваме на тънки филийки и поднасяме с гарнитура по избор! Патицата в тесто е готова....
Патица с триеницаПатица с триеница
Патицата я почистваме, измиваме и сваряваме в подсолена вода. След което я нарязваме на порции. В тиган поставяме мазнина и запържваме ситно нарязания лук....
Патица с мащеркаПатица с мащерка
Измиваме добре патицата и я посоляваме със сол отвътре и отвън. Хубаво я поръсваме отвътре с 1 с.л. мащерка и черен пипер. Намазваме я добре отвътре и отвън с маслото и червения пипер....
Патица в гювечПатица в гювеч
Почистете патицата добре, като измиете и нарежете дреболийките й. Осолете я добре вън и вътре и поръсете с малко черен пипер....
Патица с крушиПатица с круши
Когато патицата почти се изпече, съберете мазнината от печенето и деглазирайте с шерито, като ги смесите в тиган. Прибавете ги към софритото....
Патица с картофиПатица с картофи
Патицата се измива и се пробожда по кожата на няколко места с нож. Ябълката се режете на парчета и поръсва с 1 и 1/2 ч.л. градински чай. Натъпква се във вътрешността на патицата....
Патица с бираПатица с бира
1
Фурната се загрява до 200 градуса. Накълцайте лука, чесъна и мащерката и ги сложете на дъното на голяма тавичка за печене. Върху тях сложете двете патици....
Патица с ябълкиПатица с ябълки
Почистваме ги от сърцевината им и пълним с тях патицата. Зашиваме отвора със здрав конец, посоляваме и намазваме със сметана, след което я слагаме в намазана тавичка с масло....
Патица с лимонПатица с лимон
2
Осолете патицата, поръсете я с черен пипер и сока от лимона. След 15 мин я намажете с маслото и я сложете да се пече с виното. Покрийте тавичката с алуминиево фолио. Изпечената патица извадете в топла чиния....
Патица с лукПатица с лук
Когато патицата се запържи, наливаме 4 ч.ч. гореща вода, прибавяме виното и оставяме да се вари 30 минути на тих огън. Междувременно почистваме арпаджика и го слагаме да се запържи в 2 с.л. масло....
Патица в гювечПатица в гювеч
Патицата в гювеч е много вкусна....
Патица с портокалиПатица с портокали
Патицата се почиства, като се запазва вътре дробът ѝ. Задушават се леко зеленчуците (чесън, морков и лук, нарязани на ситно) и се пълни патицата. Пече се в слаба фурна за 45 минути....
Патица с вишниПатица с вишни
Нарязваме патицата на парчета, посоляваме и посипваме с черен пипер. Запържваме месото и прибавяме лука. След като продуктите се запържат, заливаме с вода и задушаваме под капак....
Патица с маслиниПатица с маслини
Добре почистената и подсушена патица се нарязва на порционни парчета. Загрейте зехтина на дъното на дълбока тенджера и запържете порциите патешко месо равномерно от всички страни. Налейте виното и намалете огъня....
Патица с ябълкиПатица с ябълки
Почистваме ги от сърцевината им и пълним с тях патицата. Зашиваме отвора със здрав конец, посоляваме и намазваме със сметана, след което я слагаме в намазана тавичка с масло....
Патица с лимонПатица с лимон
2
Осолете патицата, поръсете я с черен пипер и сока от лимона. След 15 мин я намажете с маслото и я сложете да се пече с виното. Покрийте тавичката с алуминиево фолио. Изпечената патица извадете в топла чиния....
Патица с бираПатица с бира
1
Фурната се загрява до 200 градуса. Накълцайте лука, чесъна и мащерката и ги сложете на дъното на голяма тавичка за печене. Върху тях сложете двете патици....
Патица с виноПатица с вино
Почистената патица посослете отвътре и вън и поръсете с черен пипер. Ситно нарязания лук задушете в малко олио, добавете ситно нарязаната сланина, а след малко и нарязаната на парчета патица....
Пълнена патица с ябълкиПълнена патица с ябълки
Патицата, ако е необходимо, се почиства от малките перца, като най-лесно става с горелка. Измива се и се посолява. Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Посоляват се и се смесват със зрънца черен пипер....
Задушена патица с грахЗадушена патица с грах
Овкусете печената патица със сол, похлупете с капака и продължете печенето, докато водата изври, грахът омекне, а патицата е добила кафеникаво-златист загар. Задушената патица с грах е готова....
Печена патица с ябълкиПечена патица с ябълки
Печете патицата в умерена фурна, като от време на време я заливате със сосовете от печенето....
Патица a la bernoiseПатица a la bernoise
След като се задуши, залейте патицата с виното. Отделно запържете в 200 г масло скълцания на филийки лук. След като се запържи, го поръсете с брашно и разредете с бульона от задушаването на патицата....