Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Завийте го в торбичка и приберете в хладилник за няколко часа - солта ще разтопи и сиренето ще стегне, готово за консумация....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
След това се налива в чисто и мокро цедило от тензух или няколко ката марля и се оставя да се цеди - около 2-3 часа....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Няколко важни причини да пиеш сок от пъпешНяколко важни причини да пиеш сок от пъпеш
Този витамин играе важна роля в укрепването и стимулирането на имунната система. Плодовата напитка съдържа и всички основни минерали и витамини, които са необходими за развитието на здрав плод....
Няколко причини защо животът не е толкова лош, колкото изглеждаНяколко причини защо животът не е толкова лош, колкото изглежда
Ето и няколко научно обосновани причини защо животът не е толкова лош, колкото изглежда. Медиите подвеждат мозъка ви да мисли, че нещата са по-зле откогато и да било....
Няколко причини да включим пащърнака в менюто сиНяколко причини да включим пащърнака в менюто си
Те са изключително важни за имунната система, съединителната тъкан, здравето на сърдечносъдовата система, костите и венците....
Няколко причини да консумираме месоНяколко причини да консумираме месо
3
Почти всички педиатри са на мнение, че то е изключително важно и за децата и подрастващите; - Според повечето специалисти месото от риба превъзхожда месото от птиците и бозайниците, тъй като е по-богато на бром, фосфор...
Няколко причини да ядете лютоНяколко причини да ядете люто
2
Причина лютото да е толкова полезно за сърдечната система се крие в неговите способности да премахва образованията на кръвни съсиреци....
Няколко причини да ядете лападНяколко причини да ядете лапад
Причини да ядете по-често лапад Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си: - Оказва благоприятно действие при диабет; - Има детоксикиращ ефект за тялото и организма; - Подобрява храносмилането...
Няколко причини да ядем черешиНяколко причини да ядем череши
Ето няколко съществени причини да ядем череши: 1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане; 2....
Защо е важно да почистваме езика сиЗащо е важно да почистваме езика си
Почистването на езика е изключително важно не само за здравето на зъбите, но и за цялостното здраве на органите в тялото....
10 важни причини да откажете алкохола10 важни причини да откажете алкохола
Въпреки че не е забранен, алкохолът е едно от най-вредните и опасните неща, които можете да причините на организма си....
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНяколко невероятни причини да похапваме ревен
Ревенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
Няколко причини да хапваме червено зелеНяколко причини да хапваме червено зеле
2
Ползите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти: Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
Няколко причини да носите памучни чорапиНяколко причини да носите памучни чорапи
Сред причините да носите памучни чорапи, на първо място, трябва да се спомене хигиената. Памучните дрехи, в това число и чорапите, могат да се перат на по-висока температура в сравнение със синтетичните и вълнените....
Няколко причини да използвате подправката девесилНяколко причини да използвате подправката девесил
Девесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
Няколко причини да консумирате пресен чесънНяколко причини да консумирате пресен чесън
Подобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
Няколко причини да хапвате кенгурско месоНяколко причини да хапвате кенгурско месо
Това са здравословните причини да изберем кенгуското месо за трапезата си....