Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезно смути
Бананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата.
Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиДиетичният кекс се пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 мин.
Хранителни данни за този нискокалоричен бананов кекс:
Калории 1099
Въглехидрати 149
Мзнини 22
Протеини 89
Фибри 30...
2
Тесто за мекици, което не задържа мазнина
Това е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
Полезно кексче в чаша
Получената смес разпределяме в чаени чаши (аз я разделям на 3 части, за да не прелива от чашите)....
Полезно смути с авокадо
Уверете се , че авокадото е добре узряло и меко. Обелете го, махнете семките и ядката му.
Пасирайте го, добавете прясното мляко и пак пасирайте. Накрая подсладете с мед.
Разбъркайте добре. Сервирайте във висока чаша...
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща.
Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Полезно смути с червено зеле
Съставките за нашето полезно смути се измиват добре.
Режат се на едро, а след това се мелят в блендер, докато се получи на течна консистенция....
Баница, която не спадаПечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин.
Като я извадите, напръскайте с малко вода и я покрийте за около 10-15 мин.
Насладете се на една прекрасна баница.
Да ви сладко....
8
Полезно Смути с Ябълка и Банан
Полученото полезно смути можете да украсите по ваш вкус.
Полезното Смути с Ябълка и Банан е готово....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Факти за котките, които не знаете
При котките не важи принципа От сън спомени няма, защото те прекарват около 70 % от живота си спейки. Има котки, които обичат да спят и по 20 часа в денонощието....
Палачинки, които не се късатТрябва да се получи гладка смес за палачинки.
Готовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки....
5
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
1
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
4
Потенето не е полезно за кожатаПроблемът с потта е особено често срещан при по-пълните хора. Те трябва редовно да използват пудра, съдържаща ланолин и талк. Иначе рискуват да се сдобият със сериозни кожни проблеми - дерматит или хронични възпаления....
1
Гювеч Да си оближеш пръститеЗахлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз.
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеЗаливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Пържен патладжан, който не задържа мазнина
Измийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци).
Поръсете го със сол и разбъркайте добре.
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Всяко парче тесто се поставя в чашката за печене и с пръсти се оформя около стените ѝ догоре. Разстила се възможно най-тънко. С черпак се излива от яйчената смес, напълват се шолите....
1