Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезно смутиПолезно смути
Бананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата. Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
2
Диетичният кекс се пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 мин. Хранителни данни за този нискокалоричен бананов кекс: Калории 1099 Въглехидрати 149 Мзнини 22 Протеини 89 Фибри 30...
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
Това е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
Полезно кексче в чашаПолезно кексче в чаша
Получената смес разпределяме в чаени чаши (аз я разделям на 3 части, за да не прелива от чашите)....
Полезно смути с авокадоПолезно смути с авокадо
Уверете се , че авокадото е добре узряло и меко. Обелете го, махнете семките и ядката му. Пасирайте го, добавете прясното мляко и пак пасирайте. Накрая подсладете с мед. Разбъркайте добре. Сервирайте във висока чаша...
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаБухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща. Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Полезно смути с червено зелеПолезно смути с червено зеле
Съставките за нашето полезно смути се измиват добре. Режат се на едро, а след това се мелят в блендер, докато се получи на течна консистенция....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин. Като я извадите, напръскайте с малко вода и я покрийте за около 10-15 мин. Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Полезно Смути с Ябълка и БананПолезно Смути с Ябълка и Банан
Полученото полезно смути можете да украсите по ваш вкус. Полезното Смути с Ябълка и Банан е готово....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Факти за котките, които не знаетеФакти за котките, които не знаете
При котките не важи принципа От сън спомени няма, защото те прекарват около 70 % от живота си спейки. Има котки, които обичат да спят и по 20 часа в денонощието....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Трябва да се получи гладка смес за палачинки. Готовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
Потенето не е полезно за кожатаПотенето не е полезно за кожата
1
Проблемът с потта е особено често срещан при по-пълните хора. Те трябва редовно да използват пудра, съдържаща ланолин и талк. Иначе рискуват да се сдобият със сериозни кожни проблеми - дерматит или хронични възпаления....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Захлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз. Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
Измийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци). Поръсете го със сол и разбъркайте добре. Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Всяко парче тесто се поставя в чашката за печене и с пръсти се оформя около стените ѝ догоре. Разстила се възможно най-тънко. С черпак се излива от яйчената смес, напълват се шолите....