Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мозък с магданоз
Изваждаме сварения мозък, оставяме го да се охлади, след което го нарязваме на правилни парчета и подреждаме в чиния за сервиране....
Мозък с масло
В тази смес се вари мозъка.
Свареният мозък се нарязва на малки парчета, като може да се обели. Залива се със стопеното и горещо масло. Овкусява се с малко подправки и се поръсва с магданоз....
Яж гъби, за да нахраниш мозъка!
Всички любители на гъбите ще се зарадват да научат, че според резултатите на сингапурско изследване те са полезни за мозъка. Това предаде БТА, позовавайки се на в. Дейли стар....
Агнешки мозък с масло
Сварете агнешкият мозък в 500 грама вода с нарязан морков, сол и дафинов лист. Нарежете сварения мозък на хапки.
Сложете маслото в тиган, разтопете и вдигнете от котлона....
Пържен мозък за мезе
Изпържете мозъка и от двете страни.
Посолете и поднесете мезето топло.
Пърженият мозък за мезе е много вкусен....
Мозък по Шопски
Накисваме във вода мозъка, след това го почистваме от ципите. Слагаме го в тенджера, покриваме го с вода и оставяме да кипне. След това се реже на филийки....
Мозък от карфиол
Накъсайте почистения и измит карфиол на розички и ги сложете да се варят в подсолена вода.
Задушете лука в маслото и добавете сварените розички.
Чукнете яйцата и разбъркайте със ситно нарязания магданоз....
Телешки мозък с доматен сос
Оставяме соса да се сгъсти. Нарязваме мозъка и поднасяме залят със соса....
Агнешки мозък с пресен чесън
Агнешкият мозък се изплаква добре и оставя в студена вода за 1 час, като периодично водата се сменя с нова....
Мозък с масло на тиган
Наредете мозъка върху кухненска хартия, за да попие добре течността. Ако има ципи, трябва да ги отстрани.
Загрейте маслото и олиото в тиган на умерен огън и изпържете мозъка до хубав златист цвят....
Паниран свински мозък с бира
Първо трябва да накиснете свинския мозък във вода с двете лъжици оцет. Оставете да престои 2-3 часа.
След това отцедете и разделете мозъка на парчета, които се сваряват за 4 минути в подсолена вряща вода....
Кюфтета от мозък с картофи
Сваряваме телешкия мозък в подсолена вода, след което го изваждаме и оставяме да се охлади и отцеди. Намачкваме го с вилица докато не стане на пюре.
Сваряваме и картофите....
С какво да нахраним активните деца
Ако вашият млад атлет е добре нахранен, той ще може да показва по-добри резултати както в спорта, така и в училище....
Телешки мозък с яйца на очи
Чуквате яйцата отгоре върху мозъка и допържвате, докато белтъкът побелее и яйцето започне да се стяга.
Посолявате отново на вкус....
Телешки мозък с яйца на фурна
Заливаме мозъка с хладка вода и оставяме за няколко минути. После белим внимателно.
Нарязваме на дребни кубчета и слагаме в тавичка. Заливаме с врящо краве масло и поръсваме с черен пипер и сол....
Руло с мозък и апетитен сос
Оставете омесената кайма да почива поне 1 чак на студено.
Телешкия мозък накиснете от предната вечер в смес от вода и оцет, отцедете и го сварете в подсолена вода....
Пържен телешки мозък по руски
Кипва се и в него се пуска мозъкът. Вари се около 30 минути. Отцежда се, подсушава се, нарязва се на резени, овалват се в брашно, след това се потапят в разбитите яйца и след това - в галета....
Пастет от мозък с яйца и желатин
Телешкият мозък се почиства от ципите и се сварява в подсолена вода както обикновено. Свареният мозък се изважда, оставя се да се отцеди, след което се подсушава и претрива през ситно на пюре....
Кулинарен коктейл от варен мозък и банани
Вече сме готови да поканим нашите гости и да им предложим изтънчения кулинарен коктейл от варен мозък и банани....
Телешки мозък с печени чушки на фурна
Нарежете телешки мозък на филийки, поръсете ги със сол и ги изпържете в маслото.
Предварително изпечените и обелени чушки оваляйте в брашното и ги изпържете в затопленото олио заедно с лука....
Телешки мозък с доматен сос (ретро рецепта)
Накисваме телешкия мозък в студена вода за десетина минути, след което обелваме внимателно ципата му и го слагаме да се вари в 2 ч.ч. подсолена вода, заедно с 1 глава лук, срязана на две....
Мезе от варен мозък с горчичен сос
Сварете в подсолена и подкиселена вода изчистения от ципите агнешки мозък и след като изстине, го нарежете на резени, и го наредете в блюдо....