Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се премахват смучкиКак се премахват смучки
Ако е важно да скриете една смучка веднага, винаги можете да използвате няколко трика с грим. Първо с голяма четка за грим поставете жълт коректор върху вътрешната страна на смучката....
Чудиш се какво да сготвиш бързо за вечеря? Имаме отговораЧудиш се какво да сготвиш бързо за вечеря? Имаме отговора
Гозбите, приготвени в гювечета, са едни от най-бързите и вкусни – няма значение дали става дума за нещо постно или за ястие с месо. Освен че стават действително бързо, може да се импровизира – дори нещо да ви липсва от...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Не се чуди повече! Ето ги най-добрите подаръци за жениНе се чуди повече! Ето ги най-добрите подаръци за жени
На всеки му се е случвало да получи покана за рожден ден на жена и да не знае какво да купи. Ако познаваш мацката добре, все ще ти дойде нещо наум, но ако тя ти е нова колежка или пък по-далечна позната, трябва да се постараеш...
Чудиш се защо се чувстваш като пребит - отговорът е тук!Чудиш се защо се чувстваш като пребит - отговорът е тук!
Желязото е жизнено важен елемент, който получаваме само от външни източници. Именно желязото отговаря за много от първостепенните функции на тялото - производство и синтез на хемоглобин, участие в някои от метаболитните...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Прозорците притежават скрита магия. Ето как да я активиратеПрозорците притежават скрита магия. Ето как да я активирате
Прозорците са важна част от всеки дом не само защото пропускат дневна светлина в жилището и позволяват въздухът в него да се освежава, а защото притежават магическа способност да привличат късмет, да пропъждат злите...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Как да скрием големите ушиКак да скрием големите уши
Всеки от нас има някакви недостатъци – те могат да са физически, могат да са недостатъци на характера. При недостатъците от физически характер, хората се чувстват зле и често уязвими. Това е обяснимо – недостатъците на характера...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как се махат смучки?Как се махат смучки?
И така, ако и вие се чудите как с премахват смучки, четете внимателно следващите редове. Един от най-лесните начини за премахване на смучки е да я масажирате с лъжица, която преди това сте охладили във фризера....
Как да почернеем, за да скрием килограмитеКак да почернеем, за да скрием килограмите
Но може би най-интересният ефект от почерняването, е че то е в състояние да скрие някой и друг излишен килограм и да направи силуета видимо по-строен....