Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Това е прословутото пиле Омъжи се за мен (Merrry me chicken) - сочно и крехко, ще разтопи сърцето на всеки мъж. Месото се покрива със свежо фолио и с чукче се начуква, без да се разкъсва....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш. Ето така се прави блат за торта....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Маска за суха и лющеща се кожаМаска за суха и лющеща се кожа
Маската от морковен сок и сметана се налага на тънък слой и след 10 минути се отстранява с помощта на запарката от слез. Използва се при суха лющеща се кожа. Рецептата е от книгата на Л....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Отцедете кашкавала от излишната мазнина, като го поставите за кратко върху домакинска хартия. Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода. Отгоре отново покрийте със сол. Сложете капак и тежест върху него, може камък. Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място....
Пиле Омъжи се за мен (Marry me Chicken)Пиле Омъжи се за мен (Marry me Chicken)
1
Уникално вкусна рецепта за пиле Омъжи се за мен (Marry me Chicken)....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
С помощта на 2 лъжици, потопени във вода, се гребва от сместа и тя се изсипва като топка в сгорещена мазнина. Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
Много често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервират се бухти, които се обръщат сами със сирене, мед или домашно сладко. Приятен апетит!...
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
Оформете го на топка и покрийте с кърпа, приберете на топло, за да втаса за половин час. Междувременно пригответе плънката, като пасирате в блендер всички посочени продукти....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Гъбите се почистват внимателно - пънчетата се нарязват по дължина на дебели ивички, а шапките на парченца. Манатарките се пържат за кратко на силен огън в голям тиган със загрят зехтин и малко сол....
Келтска сол - какво представлява и как се използва?Келтска сол - какво представлява и как се използва?
Защо се нарича келтска, какво представлява и какви предимства има келтската сол е интересна информация, защото солта присъства на всяка трапеза....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
Почистете ципурата, измийте я и отцедете за половин час. Оставете главите на рибите. Намажете ципурата със зехтин и обтрийте със смес от девесил и сол. Оставете за 30 минути....
Торта Къщички в снега се гушатТорта Къщички в снега се гушат
2
Направете си къщичките, като сложите една бисквитка за основа, намажете леко с глазурата и закрепите други две за покривче. Вътре за опора поставете бонбон Маршмелоу. Вижте снимката за направата на къщичките....
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаШоколадови мъфини с топяща се сърцевина
С лъжица се гребва от сместа и се пълнят формичките за мъфини. Във всяка форма с леко притискане се поставя по парче от шоколадовия кувертюр. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути....
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
2
Поставя се в огнеупорна тава, сипва се чаша бира и клонки пресен розмарин. Отгоре се завива с алуминиево фолио. Печем сочното пиле в загрята фурна 200 °C за 1 час....
Топяща се в устата шоколадова тортаТопяща се в устата шоколадова торта
1
Изсипваме във форма за печене на торти, която облепяме предварително с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса. Шоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
Залейте с горещата вода и добавете зехтина и щипка сол. Прибавете сиропа от агаве и пасирайте на средна скорост за около минута. Прецедете веган млякото през фина цедка, охладете....