Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим боб адзукиКак да готвим боб адзуки
Бобът адзуки, малко познат в България, е вид червен боб, силно разпространен в азиатските държави. По качества той по нищо не отстъпва на нашенския боб, но се приготвя много по-бързо. Много богат е на протеини и...
Как правилно да варим бобКак правилно да варим боб
Бобът, особено зрелият боб, е една от любимите храни на българите и спокойно може да се нарече национално ястие. Независимо дали е приготвен на боб чорба, на яхния или на бобена салата, той неизменно присъства на нашата...
Как правилно да готвим пастаКак правилно да готвим паста
Но наистина ли е толкова лесно да сготвиш правилно паста? Първо се кипва водата, след това се слага малко сол за повече аромат, слага се пастата и се разбърква от време на време, като се проверява за готовност....
Как правилно да готвите паста?Как правилно да готвите паста?
За да не се отразява на формата ви, е важно правилното съчетание на пастата с другите продукти, а как да стане това ще ви посъветват средиземноморските диети. Не, сега не е време за диети, а за пастата....
Боб пинто - характериситика и какво да готвим с негоБоб пинто - характериситика и какво да готвим с него
Така подготвен, бобът се вари за 1 минута на силен огън, след това котлонът се намалява и се готви между 2 и 4 часа, докато бобът омекне....
Как се готви зелен бобКак се готви зелен боб
За да приготвите ястия от зелен фасул, желателно е да използвате съвсем млади зелени шушулки. Те са по-нежни и вкусът им придава невероятна свежест на ястията. Презрелият зелен фасул се приготвя по-бавно, той не е толкова...
Как се готви червен боб?Как се готви червен боб?
Приготвянето му не отнема много време, ако се прави правилно, независимо от факта, че бобът е вариво, което се вари продължително, за да стигне до етап на готовност. Има различни начини за приготвянето на червен боб....
Как се готви минокоп правилноКак се готви минокоп правилно
Месото на рибата е много вкусно и тук ще споделим как по-лесно и правилно да си го приготвите. Минокопът е също и вид хищник....
Правила при готвенето на бобПравила при готвенето на боб
3
се готви, го измийте добре; - Когато готвите зрял боб, винаги изхвърляйте първите две води; - За да стане зрелият боб по-бързо готов, добавяйте масло към него, след като сте изхвърлили водите; - Когато готвите зрял...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Важни правила, за да протече бременността правилноВажни правила, за да протече бременността правилно
Бременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
Научи се да готвиш паста правилно! Виж точните стъпкиНаучи се да готвиш паста правилно! Виж точните стъпки
Ако готвите с готова паста, прочетете опаковката за необходимото ѝ време за приготвяне....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как се готви зелен боб?Как се готви зелен боб?
Готви се много бързо и лесно, защото има нужда от много по-малко топлинна обработка от пресен зелен боб, въпреки че зависи от сорта на боба. В днешно време има зелен боб, който е много крехък, има закръглена форма....
Как да консервираме бобКак да консервираме боб
При консервирането на бял боб има други правила, които е добре да знаете и спазвате. За да няма неприятни изненади, трябва да знаете някои правила при консервирането на боба....
Как да засадим бобКак да засадим боб
Как да приготвим боба за засаждане през пролетта Засаждането на боб изисква правилна обработка....
Как се готви правилно ориз?Как се готви правилно ориз?
Докато оризът се готви, се препоръчва капакът на тенджерата да не се вдига; 8. Ако не искате оризът да се слепне, не го бъркайте, докато се готви, освен първия път, за който казахме по-горе....
БобБоб
Фасулът е общо наименование на група бобови растения. Познат е под наименованието боб. Бобовите растения играят значителна роля в човешката история. Те са първата култура, която еволюира, когато ловците и номадските племена...