Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфка
Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.
Вече знаете как да си направите домашна юфка.
Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Как да изсушим домати във фурната
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки.
Прехвърлете сушените домати в буркани.
Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Любимите мини пици на децата
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Любимите мини пици на децата могат да бъдат приготвени за парти или рожден ден....
Три причини да се храним като децата си
Децата пият мляко. Според проучванията децата под 8 години единствено покриват препоръчваните от експертите дневни дози от мляко и млечни продукти....
Причини, поради които е добре да намалите млякото
Има и други причини, поради които може би ще намалите консумацията на този продукт. Нека ги видим.
1....
10 причини, поради които жените не могат да шофиратПоради тази причина вниманието на жените може да бъде отвлечено от далеч по-интересни за нея неща извън автомобила и пътя.
Контра на Ezine.bg: Пълни глупости!...
4
Топ 4 причини, поради които не можете да отслабнете
Стресът е една от основните причини хората да не могат да се отърват от излишното си тегло....
12 причини, поради които трябва да ядеш повече риба
Помага за понижаване на холестерола
Рибата има много добра здравословна репутация, и то по основателна причина....
Учете децата си да готвят
Децата трябва да се чувстват удобно в кухнята и да им се позволява да изследват свободно....
Здравни причини, поради които трябва да консумирате семена от чиа
Историята на семената от чиа датира още от времето на маите и ацтеките. Семената от чиа са богат източник на хранителни вещества и ценни антиоксиданти.
1. Чиата съдържа хранителни вещества, които са нискокалорични...