Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
5
Изтръпване в дланите - трябва ли да се притесняваме?
Може да бъде съпътствано и от други симптоми – липса на усещане в дланите или болка. В тези ситуации изтръпването може да е знак за увреждане на нервите, което може да се дължи на десетки причини....
Трябва ли да се притесняваме при ускорен пулс?
Докато някои от тях са обезпокоителни за кардиолозите, с други можем да се справим, като променим начина си на живот. Третият вид са въпрос на моментно състояние – страх, вълнение, радост....
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране и на какво може да се дължи то?...
Помощ - не умея да общувам с другите
Но как останалите да се научим да общуваме с другите? Нека проследим няколко лесни стъпки.
Увереност
Самоувереният човек кара другите да се чувстват спокойни....
Как да се научим да слушаме другите
Слушането на другите се издига по тези критерий до нивото на изкуство....
Трябва ли наистина да се притесняваме, ако счупим огледало?
Трябва ли да се притеснявате, ако счупите огледало
Днес отговорът на този въпрос е по-скоро НЕ....
Арсен в ориза! Трябва ли да се притеснявате?
Трябва ли да се притеснявате? Нека погледнем.
Какво е арсенът?
Арсенът е токсичен микроелемент, обозначен със символа As. Обикновено не се среща самостоятелно....
Как да не зависим от одобрението на другите
От това зависи в много голяма степен как човекът се чувства със себе си и с другите....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
За да не се чудите къде е другият чорапНо представете сисамо каква радост ще изпитате, ако се окаже, че половината са се изгубили, но затова пък останалите ще си паснат идеално с други изгубени половинки....
3
Имате мигрена? Ето за какво още да се притеснявате!
Мигрената е свързана и може да е симптом и на други сериозни заболявания.
Редно е да знаете рисковете, за да можете да получите превантивна грижа или най-малкото да разсеете притесненията си....
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
1
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
4
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да се радваме на успехите на другите
Култивирайте емпатия, за да се радвате за другите
Емпатията формира основата за празнуване на успехите на другите....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....