Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Изтръпване в дланите - трябва ли да се притесняваме?Изтръпване в дланите - трябва ли да се притесняваме?
Може да бъде съпътствано и от други симптоми – липса на усещане в дланите или болка. В тези ситуации изтръпването може да е знак за увреждане на нервите, което може да се дължи на десетки причини....
Трябва ли да се притесняваме при ускорен пулс?Трябва ли да се притесняваме при ускорен пулс?
Докато някои от тях са обезпокоителни за кардиолозите, с други можем да се справим, като променим начина си на живот. Третият вид са въпрос на моментно състояние – страх, вълнение, радост....
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниранеТрябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране и на какво може да се дължи то?...
Помощ - не умея да общувам с другитеПомощ - не умея да общувам с другите
Но как останалите да се научим да общуваме с другите? Нека проследим няколко лесни стъпки. Увереност Самоувереният човек кара другите да се чувстват спокойни....
Как да се научим да слушаме другитеКак да се научим да слушаме другите
Слушането на другите се издига по тези критерий до нивото на изкуство....
Трябва ли наистина да се притесняваме, ако счупим огледало?Трябва ли наистина да се притесняваме, ако счупим огледало?
Трябва ли да се притеснявате, ако счупите огледало Днес отговорът на този въпрос е по-скоро НЕ....
Арсен в ориза! Трябва ли да се притеснявате?Арсен в ориза! Трябва ли да се притеснявате?
Трябва ли да се притеснявате? Нека погледнем. Какво е арсенът? Арсенът е токсичен микроелемент, обозначен със символа As. Обикновено не се среща самостоятелно....
Как да не зависим от одобрението на другитеКак да не зависим от одобрението на другите
От това зависи в много голяма степен как човекът се чувства със себе си и с другите....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
За да не се чудите къде е другият чорапЗа да не се чудите къде е другият чорап
3
Но представете сисамо каква радост ще изпитате, ако се окаже, че половината са се изгубили, но затова пък останалите ще си паснат идеално с други изгубени половинки....
Имате мигрена? Ето за какво още да се притеснявате!Имате мигрена? Ето за какво още да се притеснявате!
Мигрената е свързана и може да е симптом и на други сериозни заболявания. Редно е да знаете рисковете, за да можете да получите превантивна грижа или най-малкото да разсеете притесненията си....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да се радваме на успехите на другитеКак да се радваме на успехите на другите
Култивирайте емпатия, за да се радвате за другите Емпатията формира основата за празнуване на успехите на другите....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....