Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Намалявайте степените, докато не получите желаната от вас дебелината. Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа. Начупете юфката и я сложете в голяма тава....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
И тъй като е около 700 г не стои дълго. Сухо осоляване - сиренето от всички страни се маже добре със сол. Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Домашен бургер за децатаДомашен бургер за децата
1
Вкусно и полезно за децата!...
Крем-сладолед за децатаКрем-сладолед за децата
Крем-сладоледът за децата е готов....
Не тровете децата си с Нутела!Не тровете децата си с Нутела!
1
Изводи всеки да си направи сам, но не разрешавайте на децата си да ядат неограничено количество Нутела, за да бъдат здрави....
Спартанците не са убивали децата сиСпартанците не са убивали децата си
1
Една от най-разпространените легенди за Спарта е, че когато някое детенце било хилаво и болнаво, го хвърляли от висока скала, за да се запази чистотата на рода. Векове наред хората са се възмущавали от метода, по който...
Любимите мини пици на децатаЛюбимите мини пици на децата
Любимите мини пици на децата могат да бъдат приготвени за парти или рожден ден....
Забавна зеленчукова салата за децатаЗабавна зеленчукова салата за децата
Какъв по-забавен начин да подредим зеленчуците във формата на позабравеното кубче на Рубик. Разнообразен вариант за зеленчукова салата, поднесена на малчуганите....
Родителите, които не могат да казват не, вредят на децата сиРодителите, които не могат да казват не, вредят на децата си
Дивите и непокорни деца е много по-вероятно да бъдат потомци на така наречените хеликоптерни родители. Това са онези, които угаждат постоянно на децата си, обръщат им внимание непрестанно и не могат да им откажат нищо....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Да ви сладко....
Не кръщавайте момичетата с мъжки именаНе кръщавайте момичетата с мъжки имена
19
Антрополозите твърдят, че в народното поверие да не се кръщава бебе на починали родители има наистина голям смисъл. Защото често децата, които са поели такъв енергиен товар, изпитват много трудности в живота си....
Забавна и питателна закуска за децатаЗабавна и питателна закуска за децата
Забавна по детски и питателна закуска, която винаги се посреща с ококорени от любопитство и задоволство детски очички. Вариациите са много, а аз ви предлагам такава с животинки. Нарязваме багетата на тънки филийки. Намазваме...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Учете децата си да готвятУчете децата си да готвят
Изпробвайте още днес готвене с децата!...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...