Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Как да предскажем къде точно ще падне светкавица?Как да предскажем къде точно ще падне светкавица?
1
Сензорите ще могат да долавят светкавици в облаците, като по този начин допълват замерванията правени от земната повърхност....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
Ако работата ви стресира, ще остареете по-бързоАко работата ви стресира, ще остареете по-бързо
Работа и стрес са две понятия, които в забързаното ни ежедневие са станали почти пълни синоними. Стресът на работното място вече е норма, за съжаление. И тази тенденция не само, че не отмира, а даже се задълбочава. Много...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
Подредете в тавичка на ветрило, като се застъпват леко в единия край. Оставете така, докато брашното се напои с вода. Загрейте тиган с мазнина и изпържете патладжана от двете страни до златисто....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Това е прословутото пиле Омъжи се за мен (Merrry me chicken) - сочно и крехко, ще разтопи сърцето на всеки мъж. Месото се покрива със свежо фолио и с чукче се начуква, без да се разкъсва....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре. Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
не се предлагат, така че всеки сам може да прецени коя рецепта повече му харесва от двата вида домашно приготвени....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
Тестото не се премесва, късат се топчици колкото мандаринка, разтеглят се с ръка, прави се дупка в средата и се пържи в сгорещеното олио. Мекичките са меки като пандишпан и най-вече - не са мазни!...
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Загрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеТиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли. Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....