Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Определете своя генотип според кръвната групаКръвната група и физическите характеристики хората се разделят на различни генотипи. Тези генотипи са шест на брой и лесно можете да разберете към кой се отнасяте вие.
Всеки генотип има свои особености на обмяната на веществата...
1
Грижи за смесен тип кожа
При смесена кожа се наблюдава омазняване в определени зони, докато останалата част е суха. Това често поражда объркване при жените в търсенето на подходящи методи за поддръжка поради нейната специфика.
Ключът при грижите...
Какъв е вашият тип кожа
Има няколко трика, чрез които ще можете да определите каква е вашата кожа, при това без да използвате професионална помощ....
Определете какъв фототип е вашата кожа
Нека видим техните особености, според които може да определите своя собствен.
Фототип 6 –става дума за жени с много тъмна кожа, очи и коса. По нашите ширини почти не се срещат такива хора....
Най-добрите масла за всеки тип кожа
Ароматерапевтичните маски за лице са чудесен начин да направим кожата си блестяща и тонизирана. Можете да си приготвяте такива разкрасителни смеси с натурални и лесно достъпни продукти, без много усилие. Сигурните съставки...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Питки тип бретцел
Печете питките тип бретцел 30 минути или до хубава златиста коричка.
Използвайте ги за компания на всяко ястие или за направа на бургери и сандвичи.
Страхотни!...
Курабийки тип Tutku
В купа за месене се слага маргарин, пудра захар и олио. Разбъркват се до разтопяване. После се добавят нишестето заедно със бакпулвера и ванилията. Отново се разбъркват. Брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се...
Торта виенски тип
Кръговете се изпичат в силна фурна върху навлажнена ламарина и се оставят да изстинат.
Плътният кръг се слага в трите на чиния и се намазва с мармалад....
Пиле тип Ропотамо
Пилето се нарязва на големи парчета, осолява се и овкусява с другите подправки и оставяме да поеме подправките.
Лука нарязвам на много ситно, морковите се обелват и се настъргват....
Хляб тип СандвичИзвадете от формата, докато е топъл ( за да не се изпоти в тавичката) и завийте в памучна кърпа.
Изчакайте хубаво да изстине, преди да разрежете с нож....
1
Хляб тип Добруджа
Печем хляба тип Добруджа на предварително загрята фурна на 220 градуса 20 минути и още 15 минути на 180 градуса....
Ашуре тип купешко
да бъркаме постепенно като прибавяме житото без да го отцеждаме после прибавяме стафидите без да ги отцеждаме и продължаваме да бъркаме докато сместа почне да се сгъстява, защото залепва за дъното....
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1