Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Как да си направим домашно сирене
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да изсушим домати във фурната
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки.
Прехвърлете сушените домати в буркани.
Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Как да си направим домашно краве сиренеСлед това се налива в чисто и мокро цедило от тензух или няколко ката марля и се оставя да се цеди - около 2-3 часа....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да разделя прането?
За да се радвате на безупречно чисти дрехи не е достатъчно просто да ги натъпкате в пералнята, да сложите малко препарат за пране и да натиснете копчето....
Бистър курбан от чисто агнешко месо
По желание, поднесете с малко оцет, за да я подкиселите леко.
Бистрият курбан от чисто агнешко месо е готов....
Как да готвим чисто в кухнята?
Ти са ще отнеме малко време от вашата събота, но в другите дни ще сте свободни от грижи и ще готвите чисто.
4....
Мъжът Телец ухае на цветя
В зависимост от зодията си различните хора по различен начин реагират на някои аромати. Това, което ще се хареса на Лъва, може да се стори отвратително на Рибите и просто непоносимо за Близнаците.
Овенът предпочита силните...
В Банята на Дявола може да усетите как ухае истинският АдБанята на Дявола е място, обгърнато с интригуващи легенди, но не всеки може да го посети, тъй като от езерото се носи миризма, която ще ви пренесе в самия Ад. Оттам идва и името на езерото – Банята на Дявола.
Водоемът...
1
Как месото да не стане сухо?
Също така, за да не стане сухо месото, може да сложите във фурната малък съд с вода. Така от нея ще се отделя пара, която ще предпази месото и от изсушаване, и от прегаряне....
Как да станат козунаците на конци?
А това е най важното, за да не станат ронливи, а да станат козунаци на конци за чудо и приказ....