Причини да изберете малкия град пред столицатаПричини да изберете малкия град пред столицатаПричините за това ежедневно се увеличават и все повече жители на големия град предприемат тази стъпка в името на по-качествен живот....
Цял печен заекЦял печен заек
28 Август
Efrosia
Измийте и почистете заека, посолете го добре и оставете за 12-24 часа в марината от равни части вода и оцет. След това го измийте от маринатата и го шпиковайте с парченца бекон или пушена сланина. Отделно задушете в мазнината...
Цял калкан на скараЦял калкан на скара1. Почистете калкана от вътрешностите, измийте и подсушете. Намажете обилно със зехтин и посолете рибата. 2. Напалете скарата и когато е готова, намажете с четка металната решетка и сложете калкана от тъмната страна да...
Цял печен свински джоланЦял печен свински джолан
25 Юли
Ники
Всички подправки се смесват в купичка с малко зехтин, да се образува гъста кашичка. Намазваме хубаво свинския джолан с изброените подправки.Тук-там слагаме по малко масло, но не прекалявайте. Джоланът се поставя в дълбока...
Цял Печен Заек на ФурнаЦял Печен Заек на ФурнаЗаека почистваме от вътрешностите, измиваме и подсушаваме. Намазваме го с маслото от всички страни. В дълбок съд смесваме всички съставки за намазванетото му. Получава се гъста кашичка, която нанасяме върху целия заек...
Пълнен цял патладжан на фурнаПълнен цял патладжан на фурна
23 Август
Ivi Vacca
Патладжаните се нарязват на две /стават четири половинки/, издълбавам, накисвам в солена вода за 30 минути, след това се подсушават. Запържвам от двете страни в мазнина да омекнат малко /във фурната ще се досготвят/,...
Лазаня Болонезе за цял батальонЛазаня Болонезе за цял батальонПолзвах 2 пакета замразени кори за лазаня. Задуших нарязания лук, добавих каймата, пасирания чесън, сол, риган, босилек, черен пипер и 2 малки кутийки домати на кубчета. Добавих и малко бяло вино. Приготвих бешамел...
Крехък цял петел на фурнаКрехък цял петел на фурна
23 Януари
Румяна С.
Измиваме и почистваме петела добре. Слагаме го да заври /на 7 степен от 9/ в тенджера със 1.3-1, 5 л вода и покриваме петела, доколкото е възможно, но не чак догоре, защото като започне да ври, ще пръска. При мен крачетата...
Бутер пай с цял шоколадБутер пай с цял шоколад
22 Дек.
1
Отваряме и развиваме бутер тестото върху плот. Поставяме шоколада върху единия край на тестото така, както е цял. Прихлупваме отстрани тестото върху шоколада, за да премерим докъде да го разрежем (трябва отвсякъде...
Цял пълнен хляб с рибаЦял пълнен хляб с рибаСрежете хляба по дължина (без да стигате до края), разтворете го и издълбайте средата. Смесете издълбаната среда на хляба с риба тон, настърганите варени яйца, задушения лук, разтопеното масло, нарязаните на ситно магданоз...
Изберете правилната закускаИзберете правилната закуска
30 Април
Нина Норд
Изберете засищаща, но балансирана закуска – белтъчините възстановяват силите, а въглехидратите осигуряват нужната енергия....
Цял печен на фурна питомен заекЦял печен на фурна питомен заекЗаекът се осолява отвътре и отвън и се натрива с 2 с.л. от мазнината, червения пипер и сока от половината лимон. В останалата мазнина се задушават нарязаните пушено месо, ябълка, лук, чушка и целина. Добавят се оризът...
Колко време се пече цял заек?Колко време се пече цял заек?
09 Ноем.
Mariana
Заешкото месо има изключителни кулинарни и здравословни качества. Неговото съдържание на белтъчини е рекордно спрямо останалите видове месо. Освен това заешкото месо превъзхожда останалите по съотношение на пълноценните...
Ушите растат цял животУшите растат цял живот
30 Ноем.
Нина Норд
Колкото и да е странно, докато сме живи, ушите ни растат. Те растат много бързо, докато човек не достигне десетгодишна възраст, а след това ръстът им се забавя и те започват да растат с около 0, 22 мм на година. В продължение...
Лесен гювеч с цял заек и бираЛесен гювеч с цял заек и бираЗаекът е почистен и се разделя на части. Картофите се обелват, измиват и нарязват на едри кубчета. Морковите се измиват и режат на едро. Половината от картофите и морковите се слагат в гювеча. Нарежда се от заешкото месо...