Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коктейл Това ли е всичко?
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Животните, от които се страхувамеВълците се страхуват от хората много повече, отколкото ние се страхуваме от тях.
Друго животно, което се страхува повече от хората, отколкото самите хора от него, е мишката....
7
Откриха как да не се страхуваме от зъболекаря
В световен мащаб има доста голям процент възрастни и особено деца, които изпитват панически страх от стоматолога. Британски учени са разработили поведенческа терапия, която ще помага на тези хора да се преборят с фобията...
Ето защо крещим, когато се страхуваме
Хората се плашат от различни неща. Паяците, клоуните, височините или пък тесните затворени пространства действат стресиращо на отделни индивиди. Когато човек се уплаши силно, той крещи. Това поведение е изява на неподвластния...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Преслава: Страхувам се от побой!
Фолкпевицата Преслава определено няма късмет в любовта. Поредното ѝ гадже ѝ създава куп главоболия.
Певица номер едно на България със страх в гласа признала пред свои колежки, че е силно притеснена мафиотът Павел...
Спектър отвя конкуренцията
Новият филм за Джеймс Бонд – Спектър, за пореден път оглави всички класации и отвя конкуренцията. Стартът бе даден на 26-ти октомври в Лондон....
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Върколаците се страхували от среброВърколакът е човековълк. Подобни същества се срещат и различни култури - Южна Америка има своя човек-ягуар, Китай- човек-змия, Африка - човек-лъв, Австралия - човек-крокодил, Индия - човек-тигър.
Вълците като...
2
Да научим детето да не се страхува от доктори
Ако можем да определим кои деца се страхуват повече, това ще са децата на родителите, които също се страхуват от това и подсъзнателно го показват на децата си....
От какво се страхуват жените?
От какво се страхуват жените?
1. От непланирана бременност
Преди време британски учени направиха класация Топ 100 на нещата, от които се страхуват жените....
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Как да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....