Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ползите от солите за вана
В зависимост от типа на етеричното масло, което се използва, солите за вана могат да осигурят и различни оздравяващи свойства....
Как да си направим домашни соли за вана?
Когато сте изморени и изтощени след дългата работна седмица, със сигурност ще имате нужда от една хубава почивка, съчетана с дълбока релаксация....
Прогресивна релаксация
Прогресивната релаксация, известна още като прогресивна мускулна релаксация, е техника за релаксация, разработена от американския лекар Едмънд Джейкъбсън в началото на 20 век....
Билкова вана при депресия
Излейте отварата във водата за баня: вземете вана за 15 минути. Много полезно при депресия.
Рецептата за вани с отвара от черна топола е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины....
Вана за чупливи нокти
Загрейте към 100 милилитра зехтин на водна баня до поносима температура. Добавете 5 капки сок от лимон и 3 капки йодна тинктура.
Сложете сместа в удобен съд и потопете ноктите за 15 минути. Правете ваните 2 пъти седмично...
При простуда - вана с мащерка
Залейте 2 чаши суха мащерка с 2 литра вода. Запарете за 10 минути и прецедете. Добавете към водата за ваната.
Ваните с мащерка се препоръчват за укрепване на тялото при лека простуда и кашлица.
Рецептата е от книгата...
Ароматна билкова смес за вана
Тази смес от билки се използва за лечение на невродермит, но е ефективна и при рахит и нервно напрежение....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Вана на Клеопатра за кадифена кожа
След такава вана кожата става мека, гладка и кадифена.
Рецептата е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
При прищипан нерв - вана с дъбова кора
Рецептата за дъбова вана при прищипан нерв е от руската народна медицина....
Защо да използваме канела?
Много използвана съставка е и за приготвяне на различни магии с канела, особено любовни, но нека оставим това за любителите на окултното, а тук да разгледаме ползите за тялото от консумацията на канела....
Как да използваме стевия
Ето как можете да я използвате и в своята кухня.
Метод 1 - Използване на стевия в течна или прахообразна форма
Използвайте чисти капки стевия....
Как да използваме лимона
Вътрешността на лимона може да се използва и за ароматизиране на кофата за отпадъци. Можете да използвате, преди за изхвърлите лимона, след като сте го използвали да почистите нещо друго....
Каква захар да използваме?
Каква захар да използваме?
Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Как да използваме хуск?
- Хускът може да се използва веднъж, за облекчаване на запек или можете да го добавите в ежедневната ви диета. Това ще подобри работата на вашата храносмилателна система....
Как да почистим ефективно пластмасова вана?
Виж още:
- Как се правят соли за вана;
- Предимства и недостатъци на ваната;
- Етерични масла за вана....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1