Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ежедневна питкаЕжедневна питка
5
Изчакайте да втаса на топло. Премесете го. От него оформете питката в намаслена и набрашнена тава като цвете, намажете с разбит жълтък и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Ето как да разпознаваме скучните хораЕто как да разпознаваме скучните хора
В интерес на истината, това, което прави човека скучен, е липсата на разнообразие. Новостите правят човека по-щастлив и интересен....
Разнообразете скучното картофено пюре с тези идеи!Разнообразете скучното картофено пюре с тези идеи!
1
Сервирането на печени, задушени, панирани меса е немислимо без някакъв вид пюре. Пюретата разнообразяват ястията и с малко фантазия и вкус всяка порция може да бъде различна и да добие празничен вид. В България общо взето...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да се храним здравословно в забързаното ежедневие?Как да се храним здравословно в забързаното ежедневие?
Как да съчетаем здравословно хранене с напрегнато ежедневие? Ето няколко възможности....
Как да бъдем спокойни в напрегнатото ни ежедневиеКак да бъдем спокойни в напрегнатото ни ежедневие
Как да бъдем спокойни в напрегнатото ни ежедневие? 1. Научете се да определяте тревожните сигнали Важно е да можете да филтрирате информацията, която ви залива, както и проблемите в ежедневието....
Вредните храни в нашето ежедневиеВредните храни в нашето ежедневие
В забързаното ежедневие не остава много време за редовното хранене и така местата за бързо хранене добиха голяма популярност....
Испанска кухня: Разнообразие и невероятни вкусовеИспанска кухня: Разнообразие и невероятни вкусове
Гостоприемството и щедростта в Испания се показват с обилните трапези, приготвяни за приятелите дори и в най-бедните семейства. За испанската кухня не бива да се съди по простичките ястия, а по чудесния им вид. Основни...
Как да разнообразя вкуса на кафето?Как да разнообразя вкуса на кафето?
Повечето хора традиционно добавят само захар и мляко към чаша кафе. Не осъзнават, че съществуват различни съставки, които могат не само да подобрят вкуса на напитката, но и да изпитат напълно различни удоволствия. Към...