Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодите се разрязват на половина и се подреждат около борда на формата,
заливат се с крема, заглажда се добре и се връща в хладилника да стегне.
Украса по желание и е готов....
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1
Украински борш по мой си начин
Като омекнат добавяме доматения сос (50 г доматено пюре разреждаме в 400 мл вода) и бъркаме добре. Добавяме 1 с.л. захар, скилидка чесън. Бъркаме до сгъстяване.
6....
Пълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодВсичките билки и плодове, които берем и изсушаваме, е добре да се стараем да предпазим от прахови частици....
1
Пържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата.
Нарязват се на дебели кръгчета.
Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л....
Как да си направим домашно краве сиренеАко се притеснявате, че млякото носи бактерии, може да ползвате пастьоризирано....
3
Ориз с пилешко месо по моя си рецепта
., ако е по-малко, наливаме още гореща вода.
Добавяме и измития ориз, солта и накъсаното на дребно пилешко месо. Варим манджата, до сваряването на ориза, като от време на време бъркаме....
Ако си практична домакиня, прочети товаДори да не си новак в готвенето, е добре да научиш това. Всяка домакиня трябва да знае тези малки хитринки, за да е по-спокойна в кухнята.
1....
1
Супа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан Тан
Варят се на слаб огън 15 минути и се сипва солта, брашното, размито в малко вода и разбитите със соевия сос яйца.
Супата се бърка, така че яйцата да станат на конци....
Ако се държиш така в любовта, значи си стара душа
За старите души казват, че вече многократно са се прераждали. Идвали са и са си отивали от този свят толкова много пъти, че носят в себе си огромна мъдрост.
Затова и дори да обитават съвсем младо тяло, те постъпват...
Супа Добра жена
Изпържете ситно нарязания праз и моркови в масло, прибавете нарязаните картофи, водата, захар, черен пипер, сол и оставете да се вари, докато всичко омекне.
Пасирайте супата след това, сложете я отново да се загрее на...