Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Перфектен ХумусПерфектен Хумус
Блендирате всички продукти в блендер до получаването на хомогенна смес за нашия вкусен хумус. Чесънът и подправките са в количество по вкус. Изсипвате хумуса в подходящ съд и съхранявате в хладилник....
Перфектен КадаифПерфектен Кадаиф
Може да се гарнира с шамфъстък перфектният кадаиф, за да е още по-перфектен....
Перфектен Ориз БасматиПерфектен Ориз Басмати
4
Ориз Басмати се отглежда в подножието на Хималаите в северозападна Индия. Счита се, че това е от онези хранителни продукти, които правят големи промени в кулинарията. Много по-различен от обикновения бял ориз и това се...
Перфектен Шоколадов МусПерфектен Шоколадов Мус
Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с половината количество захар добре, след което добавете коняка и доразбийте хубаво на пухкав крем. Използвайте пресни и проверени яйца. Разтопете начупения...
Перфектен домашен кексПерфектен домашен кекс
Ползвам чаша с вместимост 250 мл. Всичко се разбива с миксер. Една част от кекса се отделя и в нея се слага какао. После във формата се слага, първо, от бялата част, после кафявата и накрая пак бялата. За да не...
Перфектен винен кебапПерфектен винен кебап
1
Нарязаното свинско на парчета изпържете в сгорещено олио в подходящ съд на котлона. Към края на пърженето прибавете нарязаните лук и морков. След малко прибавете червения пипер и разбъркайте. Скоро излейте виното...
Перфектен лаврак на фурнаПерфектен лаврак на фурна
Добър апетит с този наистина перфектен лаврак на фурна!...
Перфектен хляб с лимецПерфектен хляб с лимец
Смесваме маята със хладката вода и зехтина и оставяме настрани за 5 минути да шупне. В купа смесваме двата вида брашно и солта. След като маята е починала, я добавяме към брашното. Бъркаме с дървена лъжица, докато...
Перфектен козунак без месенеПерфектен козунак без месене
2
Тестото за козунака може да се приготви от сутринта, а да се пече вечерта или на другият ден. Разтопеното масло го оставяме малко, да се охлади на стайна температура. За плънката смесваме всичко в купа, нарязваме локума...
Моят перфектен шоколадов сладкишМоят перфектен шоколадов сладкиш
Моят перфектен шоколадов сладкиш е чудесна идея за бърз сладкиш за следобедно кафе! Източник: Ани Георгиева Георгиева - Българските ястия и рецепти...
Моя перфектен усукан тутманикМоя перфектен усукан тутманик
Разбивам маята със прясното мляко, 1 супена лъжица захар и 2 супени лъжици брашно и оставям да шупне. След активирането на маята и с останалите продукти за тестото, замесвам леко, нелепнещо тесто. Оставям го да отпочине...
Перфектен конфитюр от малиниПерфектен конфитюр от малини
Сложете малините в голяма тава и ги засипвате със захарта и ги оставяте да престоят една нощ. Добавете към малините водата и ги пресипете в голяма тенджера на котлона. Варете на слаб огън. По време на варенето може да...
Как да прикрием увисналия бюстКак да прикрием увисналия бюст
Въпреки всичко с напредването на възрастта гърдите не могат да останат толкова перфектни, колкото са били преди. За да им помогнете да изглеждат добре, трябва да обърнете по-специално внимание на избора на сутиен....
Перфектен телешки език в маслоПерфектен телешки език в масло
Хапнете с голямо удоволствие този перфектен телешки език в масло - наистина е страшно вкусен!...
Перфектен ябълков сладкиш с кремПерфектен ябълков сладкиш с крем
Яйцето се смесва със захарта и леко се разбърква с телена бъркалка. Прибавя се нишестето и на тънка струйка прясното мляко. Сместа се поставя на котлона и кремът се вари до сгъстяване. Ароматизира се с ванилията. Покрива...
Как да направим перфектен ганашКак да направим перфектен ганаш
2
Ганашът е може би най-вкусният пълнеж и глазура, с който да приготвите каквито пожелаете торти и шоколадови сладкиши. Освен че е подходящ за пълнеж, той може също така да служи и като основа за по-малки сладки като шоко...
Как да имате перфектен гардеробКак да имате перфектен гардероб
За да сте облечени стилно, трябва да имате перфектен гардероб, в който да сте разположили базови дрехи. Те трябва да имат качеството да се комбинират помежду си и с други дрехи....
Как да приготвим перфектен фонданКак да приготвим перфектен фондан
1
Приготвянето на фондан винаги много е притеснявало повечето домакини и те често бързат да си закупят готова смес от магазините. Това също е добър вариант, но всеки знае, че няма нищо по-хубаво от домашно приготвените глазури...
Преслава в перфектна форма след раждането! Вижте как слабееПреслава в перфектна форма след раждането! Вижте как слабее
Певицата Преслава стана майка само преди броени дни, но вече демонстрира топформа. Красивата изпълнителка качи снимка, на която се разхожда сред природата в спортен екип. Изглежда, че това е нейният начин да се върне...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Изсипете нахута в голяма купа. Сипете вода и го оставете за едно денонощие, като на всеки 3-4 часа сменяте водата. След като времето измине, изхвърлете водата и измийте нахута. Прецедете с гевгир. Разпределете го в...
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре. Щом видите, че започва...
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно. Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките....
Как да си направим перфектен чийзкейкКак да си направим перфектен чийзкейк
1
Чийзкейкът е изключително вкусен десерт и, противно на повечето мнения, се приготвя много бързо и лесно. Може да го направите с какаови или обикновени бисквити, а има и рецепти с мляко, извара, крема сирене, такива...
Как да приготвим перфектен яйчен кремКак да приготвим перфектен яйчен крем
Яйченият крем е основен при създаването на десерти с крем, и е известен като крем патисиер или сладкарски крем. Той се приготвя с добавка на нишесте или брашно и е идеален за пълнеж на торти. Този крем може да...
Перфектен козунак в хлебопекарна, кукър и фурнаПерфектен козунак в хлебопекарна, кукър и фурна
В съда на хлебопекарната се слагат всички течни съставки, после се добавят сухите. Маята да е най-отгоре. Включва се на програма тесто. След първото спиране (около 15 мин) се пуска отново програмата. След следващото спиране...