Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Перфектен Хумус
Блендирате всички продукти в блендер до получаването на хомогенна смес за нашия вкусен хумус.
Чесънът и подправките са в количество по вкус.
Изсипвате хумуса в подходящ съд и съхранявате в хладилник....
Перфектен Ориз БасматиОриз Басмати се отглежда в подножието на Хималаите в северозападна Индия. Счита се, че това е от онези хранителни продукти, които правят големи промени в кулинарията.
Много по-различен от обикновения бял ориз и това се...
4
Перфектен Шоколадов Мус
Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с половината количество захар добре, след което добавете коняка и доразбийте хубаво на пухкав крем. Използвайте пресни и проверени яйца.
Разтопете начупения...
Перфектен домашен кекс
Ползвам чаша с вместимост 250 мл.
Всичко се разбива с миксер. Една част от кекса се отделя и в нея се слага какао.
После във формата се слага, първо, от бялата част, после кафявата и накрая пак бялата.
За да не...
Перфектен винен кебапНарязаното свинско на парчета изпържете в сгорещено олио в подходящ съд на котлона.
Към края на пърженето прибавете нарязаните лук и морков. След малко прибавете червения пипер и разбъркайте.
Скоро излейте виното...
1
Перфектен хляб с лимец
Смесваме маята със хладката вода и зехтина и оставяме настрани за 5 минути да шупне.
В купа смесваме двата вида брашно и солта.
След като маята е починала, я добавяме към брашното. Бъркаме с дървена лъжица, докато...
Перфектен козунак без месенеТестото за козунака може да се приготви от сутринта, а да се пече вечерта или на другият ден.
Разтопеното масло го оставяме малко, да се охлади на стайна температура.
За плънката смесваме всичко в купа, нарязваме локума...
2
Моят перфектен шоколадов сладкиш
Моят перфектен шоколадов сладкиш е чудесна идея за бърз сладкиш за следобедно кафе!
Източник: Ани Георгиева Георгиева - Българските ястия и рецепти...
Моя перфектен усукан тутманик
Разбивам маята със прясното мляко, 1 супена лъжица захар и 2 супени лъжици брашно и оставям да шупне.
След активирането на маята и с останалите продукти за тестото, замесвам леко, нелепнещо тесто. Оставям го да отпочине...
Перфектен конфитюр от малини
Сложете малините в голяма тава и ги засипвате със захарта и ги оставяте да престоят една нощ.
Добавете към малините водата и ги пресипете в голяма тенджера на котлона. Варете на слаб огън. По време на варенето може да...
Как да прикрием увисналия бюст
Въпреки всичко с напредването на възрастта гърдите не могат да останат толкова перфектни, колкото са били преди. За да им помогнете да изглеждат добре, трябва да обърнете по-специално внимание на избора на сутиен....
Перфектен телешки език в масло
Хапнете с голямо удоволствие този перфектен телешки език в масло - наистина е страшно вкусен!...
Перфектен ябълков сладкиш с крем
Яйцето се смесва със захарта и леко се разбърква с телена бъркалка.
Прибавя се нишестето и на тънка струйка прясното мляко. Сместа се поставя на котлона и кремът се вари до сгъстяване. Ароматизира се с ванилията. Покрива...
Как да направим перфектен ганашГанашът е може би най-вкусният пълнеж и глазура, с който да приготвите каквито пожелаете торти и шоколадови сладкиши. Освен че е подходящ за пълнеж, той може също така да служи и като основа за по-малки сладки като шоко...
2
Как да имате перфектен гардероб
За да сте облечени стилно, трябва да имате перфектен гардероб, в който да сте разположили базови дрехи. Те трябва да имат качеството да се комбинират помежду си и с други дрехи....
Как да приготвим перфектен фонданПриготвянето на фондан винаги много е притеснявало повечето домакини и те често бързат да си закупят готова смес от магазините. Това също е добър вариант, но всеки знае, че няма нищо по-хубаво от домашно приготвените глазури...
1
Преслава в перфектна форма след раждането! Вижте как слабее
Певицата Преслава стана майка само преди броени дни, но вече демонстрира топформа. Красивата изпълнителка качи снимка, на която се разхожда сред природата в спортен екип.
Изглежда, че това е нейният начин да се върне...
Как да замразим нахут
Изсипете нахута в голяма купа. Сипете вода и го оставете за едно денонощие, като на всеки 3-4 часа сменяте водата.
След като времето измине, изхвърлете водата и измийте нахута. Прецедете с гевгир.
Разпределете го в...
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре. Щом видите, че започва...
2
Как да изсушим дренки
Вижте повече в следващите редове:
Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно.
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките....
Как да си направим перфектен чийзкейкЧийзкейкът е изключително вкусен десерт и, противно на повечето мнения, се приготвя много бързо и лесно. Може да го направите с какаови или обикновени бисквити, а има и рецепти с мляко, извара, крема сирене, такива...
1
Как да приготвим перфектен яйчен крем
Яйченият крем е основен при създаването на десерти с крем, и е известен като крем патисиер или сладкарски крем. Той се приготвя с добавка на нишесте или брашно и е идеален за пълнеж на торти.
Този крем може да...
Перфектен козунак в хлебопекарна, кукър и фурна
В съда на хлебопекарната се слагат всички течни съставки, после се добавят сухите. Маята да е най-отгоре.
Включва се на програма тесто. След първото спиране (около 15 мин) се пуска отново програмата. След следващото спиране...