Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хормони, заради които напълняваме
В следващите редове вижте хормоните, заради които напълняваме
Хормонът Лептин
В превод от гръцки името означава "строен"....
Малките дяволи, заради които напълняваме
Когато нивата му са по-ниски, човек започва да напълнява безпричинно;
5. Щастливата любовна връзка – проучванията са категорични – когато сме щастливи в любовта, сме склонни и да напълняваме....
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Ангелски очи
С миксер разбиваме маслото, захарта, ванилията и един по един жълтъците.
Прибавяме пресятото брашно до получаване на тесто.
Разбиваме и белтъците.
От тестото се оформят топчета, който се потапят първо в белтъка...
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Яйца на очиЗагрейте мазнината в тиган с незалепващо покритие. Бързо чуквайте яйцата и ги пускайте от ниско. Посолете, поръсете с малко черен пипер и похлупете за капак, за да се задушат.
Щом жълтъците леко се втвърдят, са готови...
8
Яйца на очиЗагрейте мазнината в тиган с незалепващо покритие. Бързо чуквайте яйцата и ги пускайте от ниско. Посолете, поръсете с малко черен пипер и похлупете за капак, за да се задушат.
Щом жълтъците леко се втвърдят, са готови...
8
Картофи на очи
Измийте и обелете картофите. Издълбайте ги, като целта е вътре да се поберат 1 лъжичка сирене и 1 яйце.
Издълбаните картофи бланширайте за няколко минути в предварително подсолена вряща вода.
Във всеки бланширан картоф...
Коктейл Зелени очи
Натрошете малко лед и го миксирайте заедно с всички съставки.
Сипете сместа в коктейлна чаша и се украсява с резен лимон....
Украински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Гладните мъже харесват дебеланки
Изследване на британски психолог сочи, че както дамите, така и голяма част от господата харесват по-едри представители на срещуположния пол, когато са гладни....
Пържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата.
Нарязват се на дебели кръгчета.
Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л.
Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и...
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3