Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хормони, заради които напълнявамеХормони, заради които напълняваме
В следващите редове вижте хормоните, заради които напълняваме Хормонът Лептин В превод от гръцки името означава "строен"....
Малките дяволи, заради които напълнявамеМалките дяволи, заради които напълняваме
Когато нивата му са по-ниски, човек започва да напълнява безпричинно; 5. Щастливата любовна връзка – проучванията са категорични – когато сме щастливи в любовта, сме склонни и да напълняваме....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Ангелски очиАнгелски очи
С миксер разбиваме маслото, захарта, ванилията и един по един жълтъците. Прибавяме пресятото брашно до получаване на тесто. Разбиваме и белтъците. От тестото се оформят топчета, който се потапят първо в белтъка...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Яйца на очиЯйца на очи
8
Загрейте мазнината в тиган с незалепващо покритие. Бързо чуквайте яйцата и ги пускайте от ниско. Посолете, поръсете с малко черен пипер и похлупете за капак, за да се задушат. Щом жълтъците леко се втвърдят, са готови...
Яйца на очиЯйца на очи
8
Загрейте мазнината в тиган с незалепващо покритие. Бързо чуквайте яйцата и ги пускайте от ниско. Посолете, поръсете с малко черен пипер и похлупете за капак, за да се задушат. Щом жълтъците леко се втвърдят, са готови...
Картофи на очиКартофи на очи
Измийте и обелете картофите. Издълбайте ги, като целта е вътре да се поберат 1 лъжичка сирене и 1 яйце. Издълбаните картофи бланширайте за няколко минути в предварително подсолена вряща вода. Във всеки бланширан картоф...
Коктейл Зелени очиКоктейл Зелени очи
Натрошете малко лед и го миксирайте заедно с всички съставки. Сипете сместа в коктейлна чаша и се украсява с резен лимон....
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Гладните мъже харесват дебеланкиГладните мъже харесват дебеланки
Изследване на британски психолог сочи, че както дамите, така и голяма част от господата харесват по-едри представители на срещуположния пол, когато са гладни....
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата. Нарязват се на дебели кръгчета. Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л. Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....