Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре. В намазнен тиган се изпържват палачинки. От всяка страна се мажат с масло....
МиомаМиома
1
Видове миомни възли Всяка една миома започва своето развитие като малко възелче в мускулната тъкан на маточното тяло. Класифицирането на видовете възли има важна роля за диагностицирането и лечението на тумора....
Билкова смес при миомаБилкова смес при миома
Рецептата за билкова смес при миома е от книгата на Валентин Кара - "Домашние лекарственные средства", 2006....
Извлек от босилек при миомаИзвлек от босилек при миома
Босилекът се вари, докато течността остане на половината. Тези триста милилитра се приемат в три приема на ден след хранене. Не само облекчава миомата, но и има оздравителен ефект след едномесечен курс....
Лечение на миома с хумаЛечение на миома с хума
В същото време хума се приема и вътрешно - 1 чаена лъжичка се разтваря в 1/2 чаена чаша вода. Лечението трае 10 дена. Препоръчва се при миома в книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012...
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Диета при миомаДиета при миома
Предполага се, че естрогена може да увеличи риска от миома. Така всеки фактор, който намалява ендогенните нива на естроген, и увеличава нивата на прогестерона може да намали риска на маточните миоми....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне. В дълбока чиния сложете брашното. Оваляйте и изтупайте всяко парче от излишното количество....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
Сладкиш ОпераСладкиш Опера
2
Трябва да се получи лека и светла на цвят смес. Добавете деликатно брашното, счуканите бадеми и маслото. Маслото трябва да е на помада и не трябва да е студено....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
покажа в галерията от снимки и двата вида домашно приготвени захарни перли, включително и оригиналните перли, разликата е очевадна, те са почти еднакви по размер и приличат на малки чисто бели перли, за съжаление у нас не...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
Като изстинаха, разстопих шоколад на водна баня потопих всяка бисквитка до половината, поръсих с орехи и по средата сложих течен шоколад в вдлъбнатината, в която бях направила на всяка бисквитка преди печене....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре. Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....