Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно краве сиренеАко се притеснявате, че млякото носи бактерии, може да ползвате пастьоризирано....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Пилешки Крака на ФурнаПилешките крака се измиват и подсушават. Смесват се желаните подправки и с тях се натриват краката (бедра).
Цвеклото се настъргва на ситно и се смесва със сметаната и пресования чесън. Осолява се и се разбърква....
1
Високите токчета деформират краката бавно, но сигурно
Не на последно място непрестанното им носене изключително много напряга костите на пръстите на краката....
Вани за крака с лайка
Преди използване загрейте запарката до умерена температура, излейте в легенче и дръжте краката си в нея, докато се охлади. Помага при изпотяване, неприятна миризма, сърбеж, умора и тежест в краката....
Да си направим сами масаж на краката
Почти всички жени, които носят обувки на токчета над 5 см, също страдат от болки в краката. Болки изпитват и хората с разширени вени....
Как да предпазим краката си от травми?
Не само упражненията, но и физическата работа, могат да доведат до травми на краката. Затова внимавайте, когато носите тежки предмети, внимавайте къде стъпвате и подредете рационално мебелите вкъщи....
Защо е вредно да кръстосвате краката си
Част от хората, които кръстосват краката си като защитна реакция, влошават ситуацията, като постоянно люлеят напред-назад крака, който е отгоре....